Η NVIDIA κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις για το Vulkan GeForce Graphics driver με τις ονομασίες 383.18 beta για Windows και 381.26.20 beta για Linux οι οποίες διορθώνουν τον χειρισμό του SPIR-V SSBO καθώς και ορισμένες ατομικές λειτουργίες σε 64 bit.

Επιπλέον, η νέα κυκλοφορία επιλύει ζητήματα σε “subpass dstSubpass=VK_SUBPASS_EXTERNAL,” “vkRegisterObjectsNVX,” και “VK_EXT_sample_ atributes,” ενώ βελτιώνει τα NVX_multiview_per_view_attributes και τα γεωμετρικά shaders.

Όσο αφορά τα συστήματα Linux, τα κατάλληλα αρχεία θα βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών Vulkan σε πλήρεις οθόνες χρησιμοποιώντας X11 swapchains.

Στις υποστηριζόμενες μονάδες GPU, η έκδοση ισχύει για ορισμένα μοντέλα της σειράς NVIDIA Quadro, GeForce 1000, GeForce 900, GeForce 700 και GeForce 600 καθώς και για ορισμένα Quadro Notebook και GeForce 900M, 800M, 700M και 600M graphics cards.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η τρέχουσα ενημερωμένη έκδοση είναι συμβατή με τις παραλλαγές 32 και 64 bit των πλατφορμών Windows Vista, 7, 8, 8.1, και 10 της Microsoft καθώς και με Linux λειτουργικά συστήματα. Αν λοιπόν, δεν διαθέτετε κάποιο από τα παραπάνω καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε την εγκατάσταση της ενημέρωσης καθώς πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσλειτουργίες.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την εγκατάσταση βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κάποια συμβατή έκδοση, αποθηκεύστε το κατάλληλο πακέτο που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σας σύστημα, εκτελέστε το και περιμένετε τον οδηγό για να εξαγάγετε όλα τα αρχεία που απαιτούνται για την αναβάθμιση.

Στη συνέχεια, απλώς ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην οθόνη για μια πλήρη και επιτυχημένη εγκατάσταση. Καλό θα ήταν να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος σας πριν την εφαρμογή των αλλαγών για να μην προκύψουν κατά την διάρκεια πιθανές δυσλειτουργίες.