Η Apple πιστεύεται ότι εργάζεται στο να προσθέσει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών στο επερχόμενο iMac Pro, συμπεριλαμβανομένου του τι θα μπορούσε να υποστηρίξει η εντολή “Hey Siri” που ενεργοποιήθηκε από μια τρισδιάστατη έκδοση του chip A10 Fusion του iPhone 7.

Αποκαλύφθηκε ότι η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το CPU του iPhone 7 ως συν-επεξεργαστή για να τροφοδοτήσει μια σειρά από εργασίες σε μια προσέγγιση παρόμοια με εκείνη στο smartphone της, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο επεξεργαστής Xeon δεν θα «κλωτσήσει» σε λιγότερο-απαιτητικές διαδικασίες.

“Φαίνεται ότι ο coprocessor ARM του iMac Pro είναι arm64. Φαίνεται να χειρίζεται τη διαδικασία εκκίνησης και ασφάλειας macOS, όπως αναμενόταν. Το iMac Pro επιτρέπει στο Apple να πειραματιστεί με αυστηρότερο έλεγχο χωρίς να χάσει την υπόλοιπη χρηστικότητα του χρήστη “, σχολίασε ο Steve Troughton-Smith.

Αυτό σημαίνει ότι η εγρήγορση του ψηφιακού βοηθού δεν θα απαιτεί πλέον τίποτα άλλο από μια φωνητική εντολή, παρόμοια με τη λειτουργία της Cortana επί του παρόντος στις συσκευές των Windows 10. Η υποστήριξη “Hey Siri” υπάρχει ήδη και στο iPhone

.

Το να βάζει η Apple coprocessors ARM στους υπολογιστές της δεν είναι κάτι εντελώς νέο και αρχικά αναμενόταν ότι η εταιρεία θα υιοθετούσε μια παρόμοια προσέγγιση και για το MacBook Pro. Το πιο πρόσφατο μοντέλο του φορητού υπολογιστή έρχεται με ένα coprocessor που ονομάζεται T1 που χειρίζεται χαμηλής ισχύος εργασίες, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μεταβαίνει σε δική της σειράς Α chips  για μια παρόμοια προσέγγιση.

Το νέο iMac Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή πριν από το τέλος του έτους και όπως σημειώνει η 9to5mac, η Apple εξακολουθεί να πειραματίζεται με τα A chips που θα μπορούσαν να πάνε από το iPhone στο Mac, οπότε περισσότερες πληροφορίες θα δωθούν όταν η συσκευή θα είναι έτοιμη να λανσαριστεί δηλαδή σύντομα.