MacOs: Η παράδοση θέλει τους Mac υπολογιστές να μην μολύνονται από κακόβουλο λογισμικό  χάρη στο κλειστό οικοσύστημα της Apple.

Οι hackers είναι εδώ για να σπάσουν αυτή τη παράδοση καθώς όλα δείχνουν ότι τα τείχη της Apple μπορούν να πέσουν εξαιτίας διαφόρων τρωτών σημείων που είναι πολύ εύκολο να γίνουν exploit. To έχουμε συναντήσει ήδη στα iPhones και συγκεκριμένα με την Siri και τώρα συμβαίνει και στα Mac.

Ένα ελάττωμα ασφαλείας στο macOS επιτρέπει στον οποιονδήποτε, ακόμα και σε ένα πεντάχρονo να παρακάμψει την οθόνη κλειδώματος, να αποκτήσει πρόσβαση root και στη συνέχεια να κάνει ότι θέλει.

Η αχίλλειος πτέρνα; Η ύπαρξη ενός Guest User account στα Macs που δεν χρειάζεται root password. Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος hacking χρειάζεται φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή, οι εξειδικευμένοι hackers μπορούν απομακρυσμένα να αντικαταστήσουν το ενεργό όνομα χρήστη με το root και απλώς να κάνουν κλικ στο κουμπί ξεκλειδώματος για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας.

Κατά περίεργο τρόπο η Apple αντιμετωπίσει προβλήματα ασφαλείας μια εποχή που η Microsoft αφοσιώνεται στην βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων της.

Συγκεκριμένα, Τα Windows 10 έχουν ένα πλήρες νέο οπλοστάσιο με χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν τους χρήστες. Το Windows Defender Application Control, το Windows Defender Antivirus, το Windows Defender Guard, το Windows Defender Guard Guard, το Windows Defender Guard System, το Windows Defender Advanced Threat Protection, τα Windows Hello και πολλά άλλα συστήματα είναι εκεί για την δική σας προστασία.

Αυτό σημαίνει ότι τα Windows είναι τελικά πιο ασφαλή από τα MacOS; Όχι, δεν σημαίνει αυτό καθώς όπως και με κάθε πλατφόρμα, όλα εξαρτώνται από τους χρήστες.

Στο Android, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να γίνετε hacked αν δεν επισκεφτείτε σκιώδεις ιστότοπους και εγκαταστήσετε ύποπτο λογισμικό από πηγές τρίτων. Στην περίπτωση του Mac exploit, δεν είστε εκτεθειμένοι εάν έχετε ήδη απενεργοποιήσει το λογαριασμό Guest και έχετε ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης root. Σίγουρα, οι Mac συσκευές γίνονται όλο και συχνότερος στόχος για τους hackers καθώς αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.