Η εταιρεία μισθώνει μία περιοχή στην Αριζόνα, για να πειραματιστεί με τη νεοσύστατη αυτόνομη πλατφόρμα της.

Η εγκατάσταση στο Surprise της Αριζόνα ήταν προηγουμένως ιδιοκτησία της Fiat Chrysler, η οποία εκμεταλλεύτηκε το ακραίο κλίμα της περιοχής για να διεξάγει δοκιμές σχετικά με το πώς η ζέστη επηρεάζει τα οχήματά της.

Τα σχέδια της Apple για το πλέον άδειο ακίνητο θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στη δοκιμή της αυτόνομης πλατφόρμας της, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί το επίκεντρο της ανάπτυξης της εταιρείας στο πεδίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά το φημολογούμενο έργο για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου, το «Project Titan». Ο Tim Cook επιβεβαίωσε την αυτόνομη πλατφόρμα αυτοκινήτου της Apple νωρίτερα αυτό το έτος και τα δοκιμαστικά οχήματα της εταιρείας έχουν εντοπιστεί στους δημόσιους δρόμους της Καλιφόρνια.

Το δοκιμαστικό πεδίο θα δώσει στην Apple την ευκαιρία να δοκιμάσει συγκεκριμένα σενάρια οδήγησης, που η πλατφόρμα της δεν θα συναντήσει σε άλλα μέρη και έναν ειδικό χώρο για να θέσει τα δοκιμαστικά οχήματα στους δικούς της ρυθμούς, χωρίς κρατικούς κανονισμούς και αδιάκριτα βλέμματα.

Το όνομα της εταιρείας έχει και στο παρελθόν συνδεθεί με ένα χώρο δοκιμών αυτοκινήτων, όταν όλοι πίστευαν ότι θα κατασκευάσει τα δικά της οχήματα και οι φήμες για το Project Titan ήταν διαδεδομένες. Η Apple είχε φημολογηθεί ότι είχε μισθώσει το GoMentum της Καλιφόρνιας για να δοκιμάσει τα πρωτότυπα των οχημάτων της το 2015, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ δημόσια. Η Toyota υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για τη δοκιμή των δικών της μηχανοκίνητων οχημάτων στην περιοχή.

Οι επιστήμονες υπολογιστών της Apple δημοσίευσαν νέα έρευνα σχετικά με τις δοκιμές τους για το λογισμικό αυτόματης οδήγησης αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα, μια σπάνια κίνηση από τους υπαλλήλους της εξαιρετικά μυστικοπαθούς εταιρείας. Το σύστημα που περιέγραψαν εξαλείφει την ανάγκη χρήσης κάμερας για την ανίχνευση αντικειμένων γύρω από ένα αυτόνομο αυτοκίνητο και θα μπορούσε να είναι ένας βασικός υποψήφιος για δοκιμές κλειστού κύκλου, αν η περιοχή στην Αριζόνα είναι πραγματικά η τελευταία κίνηση της Apple για να μπει στο παιχνίδι της ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων.