Η NVIDIA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τερματίζει την υποστήριξη για τις εκδόσεις 32 bit των υποστηριζόμενων λειτουργικών συστημάτων, με το build 390 να αποτελεί την τελευταία έκδοση για αυτές τις πλατφόρμες.

Τη δεδομένη στιγμή, τα 32-bit λειτουργικά συστήματα που εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για το Driver GeForce Game Ready είναι τα Windows 7, τα Windows 8.1, τα Windows 10, τα Linux και τα FreeBSD.

Η NVIDIA δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι παρά την κατάργηση κυκλοφορίας επιδιορθώσεων σφαλμάτων και νέων χαρακτηριστικών θα συνεχίσουν να αποστέλλονται security patches μέχρι τον Ιανουάριο του 2019.

Επιπλέον, η NVIDIA καταργεί την υποστήριξη για τα NVS 310 και NVS 315 graphic boards, με security patches να αποστέλλονται μέχρι το 2021.

«Τα τελευταία driver versions δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ή εγκατασταθούν στα συγκεκριμένα συστήματα. Οι βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις των drivers καθώς και τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος σε driver εκδόσεις μετά το Release 390 δεν θα ενσωματωθούν σε παλαιότερες εκδόσεις.» δήλωσε η NVIDIA.

Δεν χρειάζεται όμως να απελπιζόμαστε γιατί η κατάργηση υποστήριξης στα 32-bit λειτουργικά συστήματα δεν φέρνει το τέλος του κόσμου. Μην ξεχνάμε ότι η gaming βιομηχανία κυριαρχείται πλέον από 64-bit υπολογιστές οπότε όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε θα πρέπει σίγα σιγά να κάνετε τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις για να απολαύσετε τις τελευταίες βελτιώσεις.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να παρέχονται για άλλα δύο χρόνια οπότε αν δεν τρελαίνεστε να δοκιμάσετε νέα χαρακτηριστικά, τουλάχιστον το σύστημά σας θα είναι πλήρως προστατευμένο από ευπάθειες και bugs.