Η Apple κυκλοφόρησε ένα iOS update για να αντιμετωπίσει τα τρωτά σημεία Meltdown & Spectre σε iPhone και iPad και η εταιρεία συνιστά σε όλους τους χρήστες να την εγκαταστήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple επιβεβαίωσε ότι όλα τα μοντέλα iPhone εκτίθενται σε exploits που βασίζονται στα ελαττώματα ασφαλείας Meltdown και Specter, καθώς όλες οι συσκευές -παρά τη χρήση τσιπ A-series που αναπτύσσεται εσωτερικά από τη μητρική εταιρεία- βασίζονται στην τεχνολογία που παρέχεται από την ARM. Με τη σειρά της, η ARM επιβεβαίωσε ότι αρκετά chipset επηρεάστηκαν από τα δύο τρωτά σημεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν από την Apple για την ανάπτυξη του δικού της υλικού.

Το iOS 11.2.2 μπορεί να γίνει download αυτή τη στιγμή σε όλα τα υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone και iPad. Η Apple μάλιστα αναφέρει ότι με αυτή την έκδοση κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης Safari για να μειώσει τον κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση αποστέλλεται στα μοντέλα iPhone 5s και σε νεότερα, σε iPad Air και σε iPod touch έκτης γενιάς.

Αν και η Apple αναγνώρισε πρόσφατα τα σφάλματα Meltdown & Spectre, δήλωσε ότι το iOS 11.2, το macOS 10.13.2 και το tvOS 11.2 περιλαμβάνουν ήδη κώδικα για να μπλοκάρει τις επιθέσεις με βάση αυτά τα δύο τρωτά σημεία . Η εταιρεία, ωστόσο, υποσχέθηκε περαιτέρω ενημερώσεις για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια για τις συσκευές.

Τέλος, η Apple δήλωσε ότι έρχονται μεγαλύτερες αλλαγές για το Meltdown exploit ενώ το Spectre είναι ένα τρωτό σημείο που δύσκολα θα επωφεληθεί από τα iPhones και Mac.