Lumia 950 XL: Η Microsoft, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει εγκαταλείψει τελείως τα Windows 10 Mobile και παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δεν έχουν προγραμματιστεί νέες συσκευές και λειτουργίες.

Tα Windows phones που ελπίζουν όλοι να επιβιώσουν με την απελευθέρωση του Surface Phone, βρίσκονται σε αυτό το σημείο σε κατάσταση συντήρησης λαμβάνοντας μόνο ενημερώσεις ασφαλείας και περιστασιακές ενημερώσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν χρήστες εκεί έξω που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα Windows τηλέφωνα. Θα χρειαστεί όμως να τα αποχωριστούν στα μέσα του 2019 όταν η Microsoft σταματά επίσημα την υποστήριξη για τα Windows 10 Mobile.

Ένας χρήστης αποφάσισε να αντικαταστήσει την iPhone συσκευή του με ένα Lumia 950 XL για μια ολόκληρη εβδομάδα και να μοιραστεί με όλους εμάς την εμπειρία αλλά και τις εντυπώσεις του.

Με αυτό το πείραμα, αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να μάθει αν μπορεί να επιβιώσει με ένα τηλέφωνο Windows, παρά όλες τις αποτυχίες που ελλοχεύουν από μια “εγκαταλελειμμένη” πλατφόρμα.

«Η έλλειψη εφαρμογών εξακολουθεί να είναι επώδυνη. Παρόλο που αισθάνομαι ότι η έλλειψη εφαρμογών στα τηλέφωνα των Windows έχει συζητηθεί υπερβολικά, γίνεται όλο και χειρότερη τώρα που η ίδια η Microsoft επιβεβαίωσε την κατάρρευση της πλατφόρμας.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός χρήστης.

Οι προγραμματιστές προφανώς δεν έχουν πλέον λόγο να παραμείνουν, κι έτσι κινούνται σε Android και iOS όπου είναι και οι περισσότεροι χρήστες. Παρόλο που οι περισσότεροι ιστότοποι προσφέρουν κινητές εκδόσεις που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν αποκλειστικές εφαρμογές, δεν παρέχουν όλες τις ίδιες λειτουργίες που θα βρείτε σε μια εφαρμογή.

Ένα άλλο ενοχλητικό ελάττωμα είναι η αργή απόδοση σε συνδυασμό με τα πολλά σφάλματα. Αν και η Microsoft έχει βελτιώσει την απόδοση των Windows 10 Mobile με τις λίγες ενημερώσεις που έστειλε τους τελευταίους 24 μήνες, η εμπειρία των χρηστών δεν έχει βελτιωθεί. Τα σφάλματα εξακολουθούν να υπάρχουν και εμφανίζονται κάθε φορά καινούρια.

Παρότι το Lumia 950 XL αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας, η απόδοση του επηρεάζεται σημαντικά όταν εκτελεί απλές εργασίες όπως παραδείγματος χάρη ένα βίντεο στο YouTube.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, η Microsoft έχει πάρει τις αποφάσεις της. Θα ολοκληρώσουμε όμως αυτό το άρθρο με ένα ερώτημα: Είναι η Microsoft η μόνη που μπορεί να κατηγορηθεί για το θάνατο των Windows phones;