Η Asus μόλις ανακοίνωσε το ZenFone 5 το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με το iPhone X, διαθέτοντας παρόμοια εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης.

Εντωμεταξύ, ένα από τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε η Apple να ξεφορτωθεί αλλά δεν το κατάφερε είναι η εγκοπή στην οθόνη που ουσιαστικά καταστρέφει την αισθητική της. Δυστυχώς όμως η edge-to-edge τεχνολογία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Η μόνη εναλλακτική λύση μέχρι στιγμής είναι να σταματήσει η οθόνη ακριβώς κάτω από τη φωτογραφική μηχανή και το ηχείο. Προς το παρόν, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αποφύγει αυτή την απόφαση σχεδιασμού αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

ZenFone 5

Αν βάλετε δίπλα στο ZenFone 5 ένα iPhone X θα παρατηρήσετε ότι η μόνη διαφορά είναι το μέγεθος της οθόνης καθώς στην Android συσκευή συναντάμε μεγαλύτερη επιφάνεια και μεγαλύτερη εγκοπή.

Το Zenfone 5 έρχεται με οθόνη Super IPS 6,2 ιντσών που μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 2246×1080. Διαθέτει επίσης παράξενη αναλογία διαστάσεων 19: 9 που πιθανώς θα διορθωθεί από εφαρμογές τρίτων με ορισμένες ωραίες μαύρες ράβδους.

Από την άλλη πλευρά, χάρη στην οθόνη edge-edge, το τηλέφωνο έχει αναλογία οθόνης 90%, γεγονός αρκετά εντυπωσιακό.

Επίσης, το Zenfone 5 διαθέτει chipset Snapdragon 636 και οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν μια έκδοση με μνήμη RAM 6GB και αποθήκευση 64GB. Η πίσω κάμερα 12MP είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα IMX363 της Sony και μια δεύτερη κάμερα, η οποία έχει άγνωστη ανάλυση. Η μπαταρία 3300mAh θα πρέπει να είναι αρκετή αλλά μέχρι την επίσημη κυκλοφορία είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά πόσο χρήσιμη θα φανεί.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Asus θέλει να προσφέρει την AI τεχνολογία σε πολλά χαρακτηριστικά του, όπως το AI Boost, το AI Display και ακόμη και το AI charging.