Μπορεί οι πρώτες αξιολογήσεις των Galaxy S9 και S9+ της Samsung να κατατάσσουν την οθόνη του S9 και την φωτογραφική μηχανή του S9+ σε υψηλότερες θέσεις, εν σχέσει με το iPhone X, όσον αφορά όμως τις επιδόσεις των συσκευών, το iPhone X εξακολουθεί να είναι σαφέστατα ο νικητής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των benchmark tests που πραγματοποιήθηκαν από την AnandTech μεταξύ των Samsung Galaxy S9, iPhone X και iPhone 7, ο επεξεργαστής του iPhone X, Α11, υπερίσχυσε σε κάθε συγκριτική δοκιμή, με τον επεξεργαστή Exynos 9810 του Galaxy S9 να έρχεται τελευταίος, χάνοντας ακόμη και από τον επεξεργαστή A10 του iPhone 7, στις περισσότερες δοκιμές.

Η Samsung χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά chips στις νέες της ναυαρχίδες: τον Exynos 9810 και τον Snapdragon 845 της Qualcomm. Το chip Exynos 9810 ξεπερνά το Snapdragon 845, όμως δεν συγκρίνεται με το Bionic chip A11 της Apple.

Σε μια single-core δοκιμή επιδόσεων που πραγματοποιήθηκε, τα integer και floating points*  του Exynos 9810 κυμάνθηκαν σε 3.734 και 3.440, αντίστοιχα, αποτελέσματα αρκετά υποδεέστερα, όχι μόνο σε σύγκριση με τον A11 του iPhone X, αλλά και σε σύγκριση με τον Α10 του iPhone 7.

*Δείκτες που σχετίζονται με τις επιδόσεις των επεξεργαστών

Σε μια δοκιμή που σχετίζεται με τα HTML5 και JavaScript tasks, ο επεξεργαστής του iPhone X σημείωσε το υψηλότερο σκορ (352

), κερδίζοντας και τους δύο επεξεργαστές του Galaxy S9 (o Exynos 9810 σημείωσε σκορ 178, ενώ ο Qualcomm Snapdragon 845, σημείωσε σκορ 291)

Όσον αφορά την απόδοση των γραφικών, το iPhone X αναδείχθηκε επίσης στην κορυφή, ξεπερνώντας και τις δύο παραλλαγές των chips της Samsung.

Eίναι ξεκάθαρο ότι η Samsung εξακολουθεί να μην μπορεί να ακολουθήσει την Apple, όσον αφορά τις επιδόσεις που προσφέρει, με την υπεροχή της δεύτερης να οφείλεται τόσο στο λογισμικό όσο και στο σχεδιασμό των chips.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ύπαρξη ενός ακόμη σημείου όπου η Samsung δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Apple, και αυτό δεν είναι άλλο από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Όπως επισημαίνει το CNET, τα Galaxy S9 και Galaxy S9 + συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δισδιάστατο (2D) σύστημα αναγνώρισης προσώπου και ίριδας, το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με την ασφάλεια της τεχνολογίας τρισδιάστατης σάρωσης προσώπου που παρέχει η Apple.