Μετά το Raspberry Pi Foundation’s Rasbian, το LibreELEC είναι το δεύτερο λειτουργικό σύστημα Linux και λαμβάνει υποστήριξη για τον υπολογιστή Raspberry Pi 3 Model B+ single-board.

Για τον εορτασμό της δεύτερης επετείου του project, καθώς και της διεθνούς Pi Day, η ομάδα ανακοίνωσε την κυκλοφορία και την άμεση διαθεσιμότητα για λήψη της τέταρτης ενημερωμένης συντήρησης στη σειρά LibreELEC 8.2 “Krypton”.

Το LibreELEC 8.2.4 κυκλοφορεί με τη νέα υποστήριξη υλικολογισμικού για το Raspberry Pi 3 Model B + SBC για να επιτρέψει σε όσους σκοπεύουν να αγοράσουν τη νέα πλατφόρμα ανάπτυξης να απολαύσουν τα ισχυρά χαρακτηριστικά της, όπως η ασύρματη κάρτα διπλής ζώνης 802.11ac , Gigabit Ethernet μέσω USB 2.0 και επεξεργαστή Quad-core ARM Cortex-A53 1.4GHz.

Οι βελτιώσεις ταχύτητας Wi-Fi ήταν επίσης εμφανείς στα δίκτυα 2.4GHz, αν και το Ethernet παραμένει η νούμερο ένα επιλογή για την αναπαραγωγή μεγάλων αρχείων πολυμέσων στο Raspberry Pi. Παρά την αύξηση της ταχύτητας CPU και RAM, το μοντέλο Raspberry Pi 3 Model B + SBC είχε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας κατά τη διάρκεια αποκωδικοποίησης HEVC 1080p.

Εκτός από την υποστήριξη του υπολογιστή Raspberry Pi 3 Model B+,  το LibreELEC 8.2.4 προσκρούει στην εφαρμογή Samba file και print sharing σε μια πιο πρόσφατη έκδοση για να αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο σφάλμα και να διορθώσει τις  LibreELEC ρυθμίσεις για να επιλύσει ζήτημα στον υπολογισμό μεγέθους που προέκυψε κατά την προσπάθεια δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Όσον αφορά το κύριο σφάλμα Samba, η ομάδα LibreELEC είπε ότι είναι απίθανο οι χρήστες του LibreELEC να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχοντας αυτό υπόψη, συνιστάται να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν τις εγκαταστάσεις LibreELEC στην έκδοση 8.2.4. Εν τω μεταξύ, οι προγραμματιστές συγκεντρώνουν όλες τις προσπάθειές τους στην επόμενη μεγάλη κυκλοφορία, το LibreELEC 9.0.