Ο Μάιος του 2018 έφερε πολύ καλά νέα στη Microsoft, καθώς όχι μόνο το μερίδιο χρήσης των Windows 10 αυξήθηκε, αλλά και το μερίδιο των Windows 7 μειώθηκε, φέρνοντας το τελευταίο λειτουργικό της εταιρίας πιο κοντά στην κορυφή.

Τα Windows 7 συνεχίζουν να είναι στην κορυφή παρά την πτώση που σημείωσαν από 43.57% σε 41.79%. Από την άλλη τα Windows 10 από το 33.81% ανέβηκαν στο 34.74% σε μόλις 30 ημέρες, και αν αυτή η άνοδος συνεχιστεί θα μπορούσε να ξεπεράσει τον προκάτοχο του μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα ήταν ιδανικό για την Microsoft καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δυσκολεύεται να προωθήσει το τελευταίο της λειτουργικό στους χρήστες. Η πρώτη φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 2014, όταν τερματίστηκε η υποστήριξη για τα Windows XP.

Windows 10 April 2018 Update

Με την υποστήριξη για τα Windows 7 να σταματάνε τον Ιανουάριο του 2020,  ο κολοσσός είναι πιθανό να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, καθώς μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο λειτουργικό έχει επιβιώσει από την «επιθετική» διαφήμιση και προώθηση των Windows 10, ακόμη και μετά την παροχή δωρεάν αναβάθμισης.

Είναι ξεκάθαρο ότι το μερίδιο των Windows στην αγορά είναι τεράστιο, καθώς το μόνο διαφορετικό λειτουργικό που υπάρχει στα 5 πιο δημοφιλή αυτή την στιγμή είναι το MacOS 10.13 με μερίδιο 4.98%.

Το ντεμπούτο του April 2018 Update μπορεί να βοήθησε στην αύξηση του μεριδίου των Windows 10 αν και είναι δύσκολο να υπολογίσουμε ακριβώς πόσοι αναβάθμισαν τα συστήματα τους. Το update προωθείται στους χρήστες με σταθερούς ρυθμούς αλλά για τους ανυπόμονους υπάρχει και η επιλογή του manual download.

Κατά μέσο όρο η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης χρειάζεται περίπου 3 μήνες, οπότε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού περιμένουμε πως όλα τα ικανά συστήματα θα μπορούν να ανανεωθούν στην τελευταία έκδοση.