Ενώ η Apple τα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις των MacBook Pro και των iPhone, ο υπολογιστής MacBook Air δεν μπόρεσε να λάβει αρκετή αναγνώριση τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο τώρα, μια έκθεση του Bloomberg δείχνει ότι η Apple προγραμματίζει να κυκλοφορήσει ένα χαμηλού κόστους 13 ιντσών MacBook Air, το οποίο θα διαθέτει μια οθόνη retina και λεπτότερο πλαίσιο.

Tο MacBook Air δεν έχει λάβει σημαντική ενημέρωση για περισσότερο από πέντε χρόνια. Παρόλο που το εσωτερικό του έχει αλλάξει λίγο, ο φορητός υπολογιστής των $ 1000 συνεχίζει να έχει μια οθόνη χαμηλής ανάλυσης ενώ άλλα προϊόντα της εταιρείας έχουν ήδη λάβει μία retina οθόνη.

Αυτή η περίπτωση είναι παρόμοια με τον αυτόνομο επιτραπέζιο υπολογιστή Mac Mini, ο οποίος δεν έχει λάβει κάποια ανανέωση από τον Οκτώβριο του 2014.

Ωστόσο, η Apple σχεδιάζει να βελτιώσει τη συσκευή των $ 499 με νέες επιλογές αποθήκευσης και επεξεργαστή. Η επιφάνεια εργασίας Mac θα επικεντρωθεί περισσότερο στους επαγγελματίες χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε μια αύξηση στην τιμή.

Και πάλι, το desktop της Apple δεν περιλαμβάνει πληκτρολόγιο ούτε ποντίκι. Τούτου λεχθέντος, είναι πάντα μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των προγραμματιστών εφαρμογών και των διαχειριστών server.

Η Apple αναμένεται να διεξάγει την εκδήλωση iPhone τον επόμενο μήνα, όπου θα δούμε πολλά συναρπαστικά προϊόντα.

Η σειρά Mac, από την άλλη πλευρά, θα ακολουθήσει μετά την κυκλοφορία του iPhone, όπως διαπιστώθηκε και τα προηγούμενα χρόνια.