Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, αποκάλυψε τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο που θα γίνει ο πρώτος επιβάτης στον κόσμο που θα επισκεφθεί τη Σελήνη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζήτησε επίσης το σχεδιασμό του επόμενου πυραύλου της SpaceX, του Big Falcon Rocket (BFR) – ο οποίος όχι μόνο θα μεταφέρει τους ανθρώπους στη Σελήνη αλλά θα πραγματοποιεί αποστολές και στον Άρη.

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει στον σχεδιασμό του πυραύλου από τότε που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Η τελευταία αλλαγή έδωσε τη δυνατότητα στο διαστημόπλοιο να μεταφέρει έως και 100 τόνους πλήρωμα και φορτίου μέχρι τον Άρη.

Ωστόσο απαιτείται ο ανεφοδιασμός του πυραύλου σε τροχιά, μέσω ενός είδους διαστημικού δεξαμενόπλοιου. Έδειξε επίσης μια προσομοίωση της προσγείωσης του οχήματος στην επιφάνεια του Άρη.

“Δεν μπορώ να περιμένω”, δήλωσε ο Musk

στην εκδήλωση. “Είμαι υπερήφανος για αυτό. Είναι καταπληκτικό.”

Με την ολοκλήρωσή του, ο τεράστιος αυτός πύραυλος θα φτάσει στο εκπληκτικό ύψος των 118 μέτρων περίπου. Το BFR θα τροφοδοτείται από 31 βασικούς κινητήρες Raptor που θα παρέχουν ισχυρή ώθηση 5.400 τόνων.

Ο συνολικός σχεδιασμός του Big Falcon Rocket μοιάζει με υβρίδιο ενός γιγαντιαίου αναστηλωτή πυραύλων και ενός μεγάλου διαστημικού σκάφους το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει άνετα έως και 100 επιβάτες.

Το BFR βρίσκεται υπό κατασκευή στο Λιμάνι του Λος Άντζελες. Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη κάνει λίγες δοκιμές σε βασικά συστατικά του πυραύλου, όπως οι δοκιμές πίεσης των δεξαμενών προωθητήρων και οι δοκιμές ανάφλεξης στους κινητήρες Raptor.

Αναμένεται ότι το BFR θα ξεκινήσει τη σεληνιακή του αποστολή μέχρι το 2023.