Μετά από τόσα χρόνια το Google Maps έρχεται στα αυτοκίνητα χρηστών μιας Apple συσκευής χάρη στην εφαρμογή Apple CarPlay.

Η Apple είχε ανακοινώσει και νωρίτερα μέσα στο 2018 ότι εφαρμογές όπως το Google Maps και το Waze θα λάβουν υποστήριξη CarPlay με το iOS 12 update.

Και απ’ ότι διαπιστώνουμε μετά την κυκλοφορία την νέας ενημερωμένης έκδοσης, η Apple κράτησε την υπόσχεση της. Επομένως, το Apple Maps δεν είναι πλέον η μοναδική εφαρμογή πλοήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την οδήγηση.

Το Google Maps έρχεται χωρίς υποστήριξη Siri, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό που η Google προσφέρει. Μπορείτε ακόμα και να υπαγορεύσετε πράγματα όπως δρόμους και διευθύνσεις και δεδομένου ότι η τεχνολογία της Google είναι ήδη αρκετά προηγμένη, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά την διαδικασία πλοήγησης.

Όσο για το Waze, την νούμερο ένα εφαρμογή πλοήγησης, αναμένεται να λάβει σύντομα CarPlay υποστήριξη. Εάν η ανάπτυξη ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί, το Waze θα κυκλοφορήσει με υποστήριξη CarPlay μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πληροφοριακά, τόσο οι Χάρτες της Google όσο και το Waze διαθέτουν ήδη υποστήριξη Android Auto και μπορούν να συνδεθούν σε συμβατές οθόνες αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Android. Ωστόσο, στα iPhones, το CarPlay έχει περιορίσει τις επιλογές πλοήγησης κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την εμπειρία του χρήστη.