Η Sony τους εξέπληξε όλους ανακοινώνοντας το PlayStation Classic, μια μίνι έκδοση της αρχικής κονσόλας, με προεπιλεγμένα 20 παιχνίδια.

Εάν είστε παλαιότερος gamer, θα θυμάστε μια εποχή που η βιομηχανία ξεσηκώθηκε με την εισαγωγή της κονσόλας PlayStation. Τα παιχνίδια που παίξαμε στο αρχικό PlayStation εξακολουθούν να είναι μαζί μας μέχρι και σήμερα και βοήθησαν στη διαμόρφωση μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων.

Για να είμαστε δίκαιοι, η επανακυκλοφορία της κονσόλας δεν είναι η απολύτως πρωτότυπη ιδέα. Η Nintendo το έκανε ήδη με το Super NES Classic Edition system, αλλά φυσικά δεν παραπονιόμαστε. Η πρωτοβουλία της Sony μπορεί να ήταν μια έκπληξη, αλλά η κοινότητα σίγουρα θα αγαπήσει τη νέα κονσόλα.

Ενώ η Sony λέει ότι η νέα μίνι κονσόλα μιμείται την εμφάνιση και την αίσθηση της παλιάς έκδοσης, είναι σαφές ότι το hardware δεν θα είναι το ίδιο. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρασαν σχεδόν 25 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία, οπότε είναι πολύ λογικό να έρθει με βελτιώσεις.

“Σήμερα, είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι ανακοινώνοντας ότι επαναφέρουμε την αρχική εμπειρία του PlayStation σε μια νέα, μινι έκδοση – το PlayStation Classic! Η κονσόλα θα έρθει με 20 προεπιλεγμένα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων των fan για παράδειγμα το Final Fantasy VII, το Jumping Flash, το R4 Ridge Racer Type 4, το Tekken 3 και το Wild Arms. Η μίνι κονσόλα είναι περίπου 45% μικρότερη από το αρχικό PlayStation και μιμείται την εμφάνιση και την αίσθηση του πρωτότυπου με τα ίδια χειριστήρια και παρόμοια εμφάνιση “, λέει η Sony στην επίσημη ανακοίνωση.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε το τι θα περιλαμβάνει, αλλά δεδομένου ότι θα διαθέτει 20 προεπιλεγμένα παιχνίδια, υποθέτουμε ότι διαθέτει κάποια αποθηκευτική λύση. Και η Sony υπόσχεται ότι θα διατεθούν περισσότερα παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει συνδεσιμότητα δικτύου.

Προς το παρόν, γνωρίζουμε μόνο ότι έχει έξοδο HDMI και δύο χειριστήρια. Η ημερομηνία λανσαρίσματος του PlayStation Classic έχει οριστεί για τις 3 Δεκεμβρίου και θα κοστίσει $ 99 (προτεινόμενη τιμή).