Το Facebook έχει αρχίσει να δοκιμάζει την υπηρεσία online dating του με την ονομασία «Dating», στην Κολομβία. Η εταιρεία ανακοίνωσε την υπηρεσία στο ετήσιο συνέδριο F8 τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Εάν όλα πάνε καλά, η υπηρεσία αυτή θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε άλλες χώρες.

Η υπηρεσία είναι ήδη ενεργή στην Κολομβία, όπου χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να εγγραφούν για να δημιουργήσουν προφίλ. Αλλά η εταιρεία δεν θα ξεκινήσει να εμφανίζει πιθανούς «συντρόφους» μέχρι να υπάρξει επαρκής αριθμός εγγραφών.

Το Facebook Dating χρησιμοποιεί ισχυρούς αλγόριθμους για να προτείνει πιθανούς συντρόφους με βάση τις προσωπικές πληροφορίες που μοιράζονται οι χρήστες με την εταιρεία. Το προφίλ του Dating θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως “Ποιο τραγούδι είναι αυτό που σας αρέσει;” ή “Τι θεωρείτε μία τέλεια μέρα;”

Είναι αρκετά διαφορετικό από το Tinder, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλικ στο προφίλ των ατόμων με τα οποία θέλουν να συνδεθούν, όμως το Facebook έχει θέσει ένα όριο στην περιήγηση μέχρι 100 προφίλ την ημέρα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν προφίλ βάσει συμβάντων και ομάδων στις οποίες συμμετέχουν.

Το καλύτερο είναι ότι το Dating είναι μια υπηρεσία συμμετοχής που μπορεί να ενεργοποιηθεί από το προφίλ σας στο Facebook. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία από την ίδια την εφαρμογή Facebook και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν άλλη εφαρμογή γι ‘αυτό.

Μετά το Σκάνδαλο της Cambridge Analytica, το Facebook έχει ως στόχο να διατηρήσει την ιδιωτικότητα στη νέα υπηρεσία του, επιτρέποντας πολύ μικρή σύνδεση μεταξύ του κύριου προφίλ στο Facebook και του προφίλ στο Dating. Αυτό περιλαμβάνει την μη δημοσιοποίηση της πραγματικής ηλικίας και της τοποθεσίας από προεπιλογή.

Όσον αφορά τα μηνύματα, το Dating θα έχει ξεχωριστή ενότητα συνομιλίας που μοιάζει με το Messenger. Οι λειτουργίες περιορίζονται μόνο σε κείμενο και emojis και οι χρήστες δεν μπορούν να στείλουν εικόνες, συνδέσμους ή άλλα media μέσω αυτού.

Συνολικά, η υπηρεσία φαίνεται αξιοπρεπής και το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι εάν το Dating του Facebook θα γίνει επιτυχία.