Η Microsoft ανακοίνωσε μέσα στη χρονιά το Surface Hub 2 και τώρα η εταιρεία χρησιμοποιεί το Conference Ignite για να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το μοντέλο δεύτερης γενιάς.

Η γιγαντιαία εταιρεία θα χωρίσει το λανσάρισμα του Surface Hub 2 σε δύο διαφορετικά μέρη με το πρώτο μοντέλο που ονομάζεται Surface Hub 2S να κυκλοφορεί το επόμενο έτος.

Το ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την οθόνη 4K των 50,5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 3: 2, webcam και οθόνη αφής που θα είναι μέρος της νέας γενιάς. Ωστόσο, το 2S θα έρθει με το λογισμικό που τροφοδοτεί το αρχικό Surface Hub, ώστε να μην περιλαμβάνει λειτουργίες όπως εναλλαγή οθόνης ή υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών.

Η δεύτερη έκδοση του Surface Hub 2 θα κυκλοφορήσει το 2020 ως 2Χ και θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε τμήματα hardware και software.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό θα είναι η υποστήριξη αναβαθμίσεων hardware με πρόσβαση σε αφαιρούμενη κασέτα επεξεργαστή που τοποθετείται στο πίσω μέρος της συσκευής. Από τεχνική άποψη, η Microsoft θα επιτρέψει στους πελάτες να αντικαταστήσουν τα chips με καινούρια, τα οποία θα λαμβάνουν επίσης ενημερώσεις λογισμικού για να προσθέσουν νέες λειτουργίες.

Αυτή η δεύτερη διαμόρφωση Surface Hub θα προσφέρει επίσης την επαναστατική νέα οθόνη με χαρακτηριστικά περιστροφής και θα έρθει με το Office 365 της Microsoft για αυξημένη παραγωγικότητα σε περιβάλλον γραφείου.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση της νέας γενιάς Surface Hub, αλλά είναι αυτονόητο ότι δεν θα είναι φθηνή. Περισσότερες πληροφορίες θα παρέχονται καθώς πλησιάζουμε στην αποκάλυψη του πρώτου μοντέλου το επόμενο έτος.

Η πρώτη γενιά του Surface Hub λανσαρίστηκε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, αν και η διαφορά ήταν κυρίως το μέγεθος της οθόνης. Το μοντέλο των 55 ιντσών διατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην τιμή των 8,999 δολαρίων, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση με οθόνη 84 ιντσών ήταν διαθέσιμη στην τιμή των $ 21,999.