Το Walmart, μια πολυεθνική αλυσίδα supermarket με βάση τις ΗΠΑ, ανησυχεί για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των μαναβικών προϊόντων της όπως είναι το μαρούλι, αλλά και άλλα τρόφιμα, και πιστεύει ότι η τεχνολογία μπορεί να την βοηθήσει. Έτσι προτείνει στους προμηθευτές της να υιοθετήσουν την blockchain τεχνολογία (σε συνδυασμό με την βοήθεια της IBM) για την παρακολούθηση των αποστολών των προϊόντων.

Ο ασφαλής ledger του blockchain θα δεινή την δυνατότητα στον τελικό παραλήπτη, δηλαδή τον πελάτη, να δει την ακριβή διαδρομή του κάθε προϊόντος, από την στιγμή που φεύγει από το χωράφι, μέχρι την στιγμή που φτάνει στα ράφια του κάθε καταστήματος.  Με αυτό τον τρόπο, όταν υπάρχουν χαλασμένα προϊόντα, ο εντοπισμός της πηγής του θα είναι δυνατός σε δευτερόλεπτα, ώστε να ελέγχετε ολόκληρη η παρτίδα με την οποία μεταφέρθηκε.

Ωστόσο η τεχνολογία του blockchain δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για το Walmart. Ιδανικά, ο πελάτης θα μπορεί να εντοπίσει την διαδρομή που έχει διασχίσει το κάθε τρόφιμο που θα αγοράζει, προσφέροντας του την σιγουριά ότι πρόκειται για κάτι ποιοτικό και φρέσκο.

Το Walmart προτείνει προς το παρών στους προμηθευτές της την τεχνολογία του blockchain, αλλά στο σύντομο μέλλον θα την απαιτεί. Περιμένει την υιοθεσία της τεχνολογίας από όλους τους συνεργάτες της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019. Το Walmart πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία ανάκλησης προϊόντων θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα, αποτρέποντας την πώληση χαλασμένων τροφίμων.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη αλυσίδα ζητάει την χρήση του blockchain, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη φορά που απαιτείται η τόσο σύντομη εκτέλεση της. Δεδομένου ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και θα είναι αξιόπιστη, θα μπορούσε να δώσει μια σημαντική ώθηση στο blockchain, ώστε να χρησιμοποιηθεί και από άλλες εταιρείες.