Ο νέος Vivaldi browser που κυκλοφόρησε το 2016 από τον συνιδρυτή του Opera Jon von Tetzchner, κυκλοφόρησε χθες με μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή.

Όπως και τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, ο Vivaldi προσφέρει μια λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης που προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας, καθώς δεν καταγράφει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και δεν αποθηκεύει cookies ή προσωρινά αρχεία.

Ωστόσο, ο Vivaldi με τη νέα έκδοση άλλαξε και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και χρησιμοποιεί την DuckDuckGo στα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης, ανεξάρτητα από το ποια είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας στη λειτουργία της κανονικής περιήγησης.

Η DuckDuckGo ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί ένα αντιστάθμισμα της μηχανής αναζήτησης της Google, που δεν παρακολουθεί τους χρήστες της στον ιστό, σερβίροντας τα ίδια αποτελέσματα σε όλους τους χρήστες.

Η Apple έχει προσθέσει την DuckDuckGo σαν επιλογή αναζήτησης στο Safari από το 2014, ενώ ο Tor browser την χρησιμοποιήσει από προεπιλογή από το 2016.

Στα περισσότερα από τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, όπως ο Firefox και ο Chrome, η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης είναι ίδια που χρησιμοποιείτε και στην κανονική περιήγηση.

Έτσι η πρωτοβουλία της Vivaldi να φέρει την DuckDuckGo σαν προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στην ιδιωτική λειτουργία μπορεί να θεωρηθεί πρωτοπόρα.

“Πιστεύουμε ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι θεμελιώδες δικαίωμα και ότι οι χρήστες δεν πρέπει να παρακολουθούνται στο διαδίκτυο”, δήλωσε ο von Tetzchner, ο οποίος εκτός από ιδρυτής είναι και διευθύνων σύμβουλος της Vivaldi.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση