Το iPhone XS Max είναι το ακριβότερο iPhone στην ιστορία, με την έκδοση 512GB να πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες στην τιμή των $ 1.449, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, η Apple πληρώνει πολύ λιγότερο για την κατασκευή της συσκευής.

Το TechInsights εξέτασε το κόστος κάθε μέρους στο iPhοne XS Max 256GB, το οποίο πωλείται από την Apple στην τιμή των $ 1.249 και η εταιρεία ανακάλυψε ότι το συνολικό κόστος παραγωγής της συσκευής είναι μόλις $ 443.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple το κοστολογεί το iPhοne XS Max τρεις φορές πάνω, αν και η εκτίμηση του περιθωρίου κέρδους δεν είναι εφικτή δεδομένου ότι το τελικό κόστος ενός προϊόντος περιλαμβάνει την έρευνα, την ανάπτυξη και το μάρκετινγκ.

Ακριβώς όπως στο iPhone X, η οθόνη είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη, καθώς κοστίζει $ 80,50. Το iPhone XS Max έρχεται με ένα πάνελ OLED 6,5 ιντσών, το μεγαλύτερο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε ένα iPhone και μια σημαντική αναβάθμιση από την οθόνη OLED 5,8 ιντσών στο iPhοne X και το iPhone XS.

Η αναφερθείσα πηγή, ωστόσο, λέει ότι η Apple βρήκε έναν προσιτό τρόπο για να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης, καθώς η οθόνη του iPhοne X κόστιζε μόλις $ 77.27. Έτσι, παρά την προφανή διαφορά μεταξύ των δύο, η Apple πληρώνει μόνο $ 3 για τη μεγαλύτερη οθόνη.

Το μυστικό είναι η απλούστερη φύση της οθόνης, δεδομένου ότι ορισμένα τμήματα τρισδιάστατης αφής έχουν αφαιρεθεί από την οθόνη, γεγονός που με τη σειρά του βοήθησε την Apple να κρατήσει την τιμή κάτω. Όλα αυτά τα στοιχεία κοστίζουν σχεδόν $ 10.

Περιττό να πούμε ότι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η Apple κερδίζει πάρα πολλά από κάθε iPhοne που πωλεί και παρόλο που δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα λεπτομέρειες, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το iPhοne XS Max ξεπουλάει ήδη.

Το επερχόμενο iPhοne XR θα γίνει πιθανώς το iPhone 2018 με τις καλύτερες πωλήσεις, καθώς θα λανσαριστεί τον επόμενο μήνα ξεκινώντας από την τιμή των  $ 749.