Η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο Ignite αυτή την εβδομάδα μια νέα σειρά ενημερώσεων για τις ομάδες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της θόλωσης φόντου για να κάνουν τις βίντεο κλήσεις λιγότερο ντροπιαστικές.

Από τεχνική άποψη, με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το φόντο μπορεί να είναι τελείως θολό κάθε φορά που συμμετέχετε σε μια κλήση βίντεο, αφαιρώντας έτσι τις περισπασμούς και εστιάζοντας στην πραγματική συνομιλία.

“Μερικές φορές η δουλειά από “οπουδήποτε”είναι ιδανική. Έτσι, τώρα μπορείτε να θολώσετε το background σας στο Microsoft Team. Διατηρεί την ομάδα σας επικεντρωμένη στη συζήτηση, και όχι στην γάτα που κάνει parkour πίσω σας “, λέει η Microsoft.

Επιπλέον, το Micrοsoft Team λαμβάνει υποστήριξη για εγγραφή, επομένως οι συναντήσεις μπορούν να προβληθούν αργότερα, με επιπλέον λειτουργίες από τα αντίγραφα που δημιουργούνται από το Microsοft Stream. Τα αντίγραφα επιτρέπουν την καλύτερη διαχείριση των συναντήσεων, καθιστώντας τις δυνατότητες αναζήτησης με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Τέλος, η Micrοsoft προσθέτει νέες βίντεο cloud βελτιώσεις  στην Microsoft Team, συμπεριλαμβάνοντας υποστήριξη για μια δέσμη νέων υπηρεσιών.

Η θόλωση του φόντου και οι δυνατότητες εγγραφής είναι διαθέσιμες σήμερα, ενώ η υποστήριξη βίντεο του Cloud για τις Pexip και BlueJeans θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Η CVI της Polycom κυκλοφορεί και σήμερα.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από μικρότερες ενημερώσεις, όπως την υποστήριξη κλήσεων για όλους τους πελάτες με δυνατότητα VOIP (προηγουμένως, αυτή η δυνατότητα ήταν διαθέσιμη μόνο για όσους έχουν Calling Plans), καθώς και κοινή χρήση οθόνης σε μια ιδιωτική συνομιλία.

” Για να μοιραστείτε την οθόνη σας κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνομιλίας, απλά κάντε κλικ στο ανοιχτό εικονίδιο sharetray στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές παραθύρου “, λέει η Micrοsoft.

Η Micrοsoft ισχυρίζεται ότι το Micrοsοft Team είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στην ιστορία της, με περισσότερους από 329.000 οργανισμούς και 87 εταιρείες της Fortune 100 που τη χρησιμοποιούν.