Η λειτουργία σχεδιασμού ομαδικών δραστηριοτήτων της Google για την εφαρμογή Google Maps, την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά στο “Google I/O 2018” τον Μάιο, είναι πλέον διαθέσιμη προς το κοινό. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια λίστα από επιλογές εστιατορίων ή άλλων προορισμών την οποία μπορούν να μοιραστούν με φίλους, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν το μέρος της αρεσκείας τους, δίνοντας έτσι τέλος στα ατελείωτα μηνύματα που ανταλλάσουν οι χρήστες μεταξύ τους προκειμένου να καταλήξουν σε μια απόφαση.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πατώντας παρατεταμένα κάθε θέση, για να την σύρετε σε μια λίστα επιλογών, η οποία μπορεί στη συνέχεια να μοιραστεί με τους φίλους που προσκαλείτε. Η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να δει τις σχετικές θέσεις κάθε προορισμού στην εφαρμογή ή στο πρόγραμμα περιήγησής της και μπορεί να ψηφίσει με “thumbs up” ή “thumbs down” και η Google θα κρατήσει τη βαθμολογία. Τα μέλη της ομάδας είναι επίσης ελεύθερα να προσθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ο σχεδιασμός ομαδικών δραστηριοτήτων ήταν μόνο ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Google για τον χάρτη πλοήγησής της. Κάποια άλλα έχουν ήδη κυκλοφορήσει, όπως η καρτέλα “For You”, που εμφανίζει εστιατόρια ή άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή σας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω σε μια λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας για το Street View ώστε να βελτιώσει το Google Maps, το οποίο θα εμφανίζει τις οδηγίες κατεύθυνσης σε μια ζωντανή ροή από την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου.

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη σήμερα σε iOS και Android.