Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ενημέρωση Οκτωβρίου των Windows 10 που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αναφέρεται ως έκδοση 1809, είναι η προσθήκη ενός σκοτεινού θέματος για τον File Explorer.

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αναμενόμενα χαρακτηριστικά στα Windows 10, η σκοτεινή λειτουργία κάνει τον File Explorer ευκολότερο στη χρήση, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ήθελαν αυτό το χαρακτηριστικό να είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος.

Αλλά, όπως πολλοί μακροχρόνιοι χρήστες των Windows πιθανόν να θυμούνται, η λήψη ενός σκοτεινού θέματος για τον File Explorer δεν ήταν ποτέ εύκολο πράγμα. Τα αιτήματα σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ξεκίνησαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται κατά την εποχή των Windows 7, όταν το File Explorer ήταν ακόμα αποκαλούμενο Windows Explorer.

Με την κυκλοφορία των Windows 10 η Microsoft άρχισε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σχόλια των χρηστών. Έτσι, η σκοτεινή λειτουργία του File Explorer γρήγορα μετατράπηκε σε ένα από τα κορυφαία αιτήματα χαρακτηριστικών, με χιλιάδες ψήφους στις περισσότερες πλατφόρμες ανατροφοδότησης, συμπεριλαμβανομένου του ενσωματωμένου Feedback Hub. Νωρίτερα φέτος, η Microsoft ανακοίνωσε ότι εργάστηκε τελικά επ ‘αυτής, με στόχο να την λανσάρει στην ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018.

Η ενημέρωση είναι τελικά εδώ και μαζί της είναι και το σκοτεινό θέμα, αν και πρέπει να αναφέρουμε πως δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Παραδόξως, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν καν την έλευση του, καθώς δεν υπάρχει άμεσος τρόπος ενεργοποίησης.

Για να ενεργοποιήσετε το σκοτεινό θέμα στην “εξερεύνηση αρχείων” (File Explorer), πρέπει αρχικά να επιτρέψετε στα Windows 10 να χρησιμοποιήσουν και τη σκοτεινή λειτουργία.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Προσωποποίηση> Χρώματα και επιλέξτε την προεπιλεγμένη λειτουργία εφαρμογής> Σκούρο ή για όσους χρησιμοποιούν τις Αγγλικές ρυθμίσεις: All Settings> Personalization> Colors> Choose your default app mode> Dark. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εξερεύνηση αρχείων, θα μπορείτε να δείτε το σκοτεινό θέμα σε δράση.