Εσείς θα εμπιστευόσασταν στο Yahoo, μια εταιρεία που έχει πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα παραβιάσεων, με το ιστορικό των συζητήσεων σας? Το ιστορικό των καθημερινών σας συζητήσεων μεταξύ γνωστών, οικογένειας, ή συνεργατών? Πέντε χρόνια μετά την γιγαντιαία παραβίαση που υπέστη η υπηρεσία του Yahoo οπού όλοι οι λογαριασμοί ανεξαίρετος έπεσαν θύματα hacking, η Yahoo σε συνεργασία με την Oath ελπίζουν ότι ο κόσμος θα ξεχάσει αυτά τα λάθη του παρελθόντος. Και σήμερα κυκλοφορούν μια νέα εφαρμογή με όνομα Yahoo Together, ελπίζοντας ότι μπορεί να γίνει η messaging εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος για όλες του τις επικοινωνίες.

Το Yahoo Together είναι από σήμερα διαθέσιμο στο Google Play Store και στο Apple Store, αφού έχει δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες, οπού και βρισκόταν σε invite only beta. Κατά την περίοδο των δοκίμων, είχε το διαφορετικό όνομα, Yahoo Squirrel.

Εάν όμως συγκρίνουμε το Yahoo Together με το Slack, θα παρατηρήσουμε από μερικές ομοιότητες, έως πολλές. Το Slack είναι μια chatting εφαρμογή που στοχεύει πιο πολύ στις εταιρικές συζητήσεις, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εντελώς δωρεάν από χρήστες για άλλους λογούς. Πέρα από αυτό, το interface, τα χρώματα, τα reactions που μπορεί να κάνει ο χρήστης σε μηνύματα άλλων, αλλά και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά, είναι σχεδόν ίδια. Προς το παρών όμως, το Slack έχει λειτουργίες που λείπουν από το Yahoo Together. Ένα από αυτά είναι η ενσωμάτωση τρίτων εφαρμογών.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εφαρμογή αντίγραφο του Discord, αλλά δεν έχει (προς το παρών) voice chat, αν και το πιο σημαντικό από όλα, δεν έχει desktop εφαρμογή ή web version. Αυτό σημαίνει ότι προς το παρών μόνο Android και iOS συσκευές μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητος ένας Yahoo λογαριασμός. Αφού ο χρήστης κάνει login στην εφαρμογή, θα μπορεί να εισάγει τον μοναδικό invite κωδικό που θα έχει παραχθεί για το κάθε chat room. Τα chat rooms και στο Slack και στο Yahoo Together φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Και στα δυο υπάρχει η δυνατότητα δημόσιων ή ιδιωτικών chat room, και στα δυο υπάρχει η δυνατότητα file sharing καθώς υπάρχει και η πολύ χρήσιμη δυνατότητα αναζήτησης μηνυμάτων.

Εάν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του Together που μπορούμε να πούμε ότι είναι δικιά του ιδέα, αυτό είναι το Smart Reminders. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν ένα reminder για κάποιο μήνυμα, με ημερομηνία και ώρα, το οποία θα εμφανιστεί σαν ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες που συμμετέχουν στο chat room.

Το Together υπάρχει για τον ίδιο λόγο που υπάρχει και το Slack. Τα email είναι εκνευριστικά και στα group chat είναι εύκολο να «χαθούν» μηνύματα. Έτσι λίγους μήνες αφού το Yahoo messenger τερματίζει τις υπηρεσίες του, επιστρέφει στην αγορά με μια ολοκαίνουρια εφαρμογή.