Η Apple έχει αφήσει το Home Button πίσω της για τα καλά και μαζί με αυτό η χρυσή εποχή του TouchID έχει περάσει για την εταιρεία. Ωστόσο δεν είναι μόνο η Apple που προχωρά ένα βήμα παρακάτω με την εισαγωγή νέων μεθόδων ελέγχου ταυτότητας, αλλά και οι αστυνομικοί και οι ερευνητές γίνονται επίσης πιο έξυπνοι επινοώντας νέες λύσεις.

Μια αναφορά από την Elcomsoft, μια εγκληματολογική υπηρεσία, συμβουλεύει τους αστυνομικούς να αποφεύγουν να κοιτάξουν το iPhone ενός ύποπτου για να αποφύγουν να κλειδώσουν το κινητό μέσω του FaceID. Τα iPhones με αναγνωριστικό προσώπου (FaceID) επιχειρούν την αναγνώριση προσώπου πέντε φορές πριν απαιτήσουν τον κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσει η συσκευή. Δεδομένου ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι αρκετά δύσκολος να αποκτηθεί και εμπίπτει σε διαφορετικούς νόμους στις ΗΠΑ, το να αποκτήσουν πρόσβαση οι αστυνομικοί σε μια συσκευή με χρήση του Face ID είναι ευκολότερη.

Η παρουσίαση από την Elcomsoft που αποκτήθηκε από το Motherboard λένε τα εξής: “iPhone X: μην κοιτάζετε την οθόνη, αλλιώς … Θα συμβεί το ίδιο που συνέβη στην εκδήλωση της Apple.”

Η παρουσίαση αναφέρεται στο event της Apple του 2017, όπου παρουσιάστηκε το iPhone X και ήταν το πρώτο iPhone που διέθετε το Face ID.

Ο Vladimir Katalov, Διευθύνων Σύμβουλος της Elcomsoft, δήλωσε στο Motherboard: “Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Ο κωδικός πρόσβασης απαιτείται μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες του FaceID. Επομένως, κοιτάζοντας το τηλέφωνο του υπόπτου, ο ερευνητής χάνει αμέσως μία από τις απόπειρες.

Αυτή η είδηση έρχεται μετά από ένα πρόσφατο γεγονός, όπου οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ανάγκασαν έναν ύποπτο να ξεκλειδώσει το iPhone του χρησιμοποιώντας το FaceID του.