Η Apple γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος στόχος cryptomining επιθέσεων, και σύμφωνα με την Check Point, οι συγκεκριμένες επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 400% τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Σεπτέμβριου.

Σε ένα πιο πρόσφατο δημοσίευμα, οι ερευνητές της Check Point αναφέρουν ότι κάνουν ερευνά για να διαπιστωθεί ο λόγος που σημειώθηκε αυτή η απότομη αύξηση, καθώς επίσης πρόσθεσαν ότι τα cryptominers είναι τα πιο δημοφιλή malware για τον μηνά Σεπτέμβρη. Το Coinhive συνεχίζει να είναι η νούμερο ένα επιλογή των δημιουργών malware.

 

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι malware που χρησιμοποιούν το Coinhive έχουν μολύνει το 19% των οργανισμών παγκοσμίως,  ενώ στην δεύτερη θέση έρχεται το Dorkbot, ένα trojan που κλέβει ευαίσθητες πληροφορίες, με ποσοστό 7%.

Ακόμα, ο κυρίως αντίπαλος του Coinhive, γνωστός και ως Cryptoloot, έρχεται στην τρίτη θέση της κατάταξης. Η λειτουργία του είναι πανομοιότυπη με του Coinhive, αλλά κρατάει μικρότερο ποσοστό από αυτό που Coinhive.

“Το crypto mining συνεχίζει να είναι η νούμερο ένα απειλή που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί στις μέρες μας. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως της ερευνάς μας, ήταν η απότομη αύξηση που παρατηρήσαμε στις iPhone συσκευές, καθώς και στα mac, που χρησιμοποιεί τον Safari browser. Αυτές οι επιθέσεις δεν χρησιμοποιούν κάποια καινούρια τεχνική για να μολύνουν τα συστήματα των θυμάτων τους, οπότε και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο που στοχεύονται τα συγκεκριμένα συστήματα.”

“Τέτοιου τύπου επιθέσεις αποδεικνύουν ότι οι φορητές συσκευές των εργαζομένων δεν είναι σωστά προστατευμένες, κάτι που θα έπρεπε ο κάθε οργανισμός να ελέγξει. Όταν ο κάθε εργαζόμενος έχει κρίσιμες πληροφορίες στην κινητή του συσκευή, είναι σημαντικό να μπορεί να εξασφαλίσει την διαθεσιμότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα της.