Το WhatsApp εργάζεται πάνω σε τρία νέα χαρακτηριστικά, για τη βελτίωση της συνομιλίας και των ειδοποιήσεων για τους χρήστες του. Όπως αναφέρθηκε από το WABetaInfo, τα νέα Vacation και Silent mode θα επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει τις διακοπές του χωρίς τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις που δεν τον ενδιαφέρουν.

Vacation Mode

Αν ενεργοποιήσετε το “Vacation Mode”, οι συνομιλίες σας θα αποθηκευτούν στα αρχεία μέχρι να απενεργοποιηθεί η λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε πια αυτές τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις και θα μπορείτε να ξεφύγετε από τα group chats, χωρίς να αποχωρήσετε από την ομάδα.

Θα υπήρχε επίσης μια ξεχωριστή επιλογή ειδοποίησης μηνύματος, για να μπορείτε να βρείτε ποιοι σας έστειλαν μήνυμα και στη συνέχεια θα μπορείτε να ελέγξετε επιλεκτικά τα μηνύματα που θέλετε.

Silent Mode

Το WhatsApp σκοπεύει επίσης να αναπτύξει το ‘Silent Mode’, το οποίο θα εμποδίσει το εικονίδιο της εφαρμογής από το να δείχνει τις μη αναγνωσμένες ειδοποίησης μηνυμάτων και το περιεχόμενο από συνομιλίες σε σίγαση.

Linked Accounts

Η εταιρεία επεξεργάζεται και μια τρίτη νέα λειτουργία, που ονομάζεται “Linked Accounts”, η οποία υποτίθεται ότι αναπτύσσεται για την εφαρμογή WhatsApp Business.

Ενώ ο ακριβής σκοπός πίσω από αυτό το χαρακτηριστικό είναι ασαφής μέχρι στιγμής, θεωρείται ότι θα επιτρέπει στο χρήστη να μοιραστεί το status του, σε εφαρμογές που ανήκουν στο Facebook όπως τα Instagram και Facebook stories.

Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην κοινή χρήση για σκοπούς ανάκτησης κωδικού πρόσβασης.