Το Call Screening, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Google Pixel 3, το οποίο οι περισσότεροι χρήστες θέλουν διακαώς να δοκιμάσουν. Ωστόσο εάν δεν διαθέτετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε το νέο μοντέλο, ένας προγραμματιστής της XDA έχει βρει έναν τρόπο να φέρει το Call Screening στην συσκευή Google Pixel που διαθέτετε.

Χάρη στην κορυφαία ομάδα COOLSID8 της XDA, η λειτουργία του Google Assistant μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Google Pixel 2, 2 XL και Google Pixel, Pixel XL. Εξαιρουμένων των συνηθισμένων σφαλμάτων, το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μέθοδος απαιτεί μια rooted συσκευή. Ωστόσο το χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει επισήμως για όλες τις συσκευές Pixel σύντομα, όπως αναφέρθηκε στο Google Pixel Event.

Αν διαθέτετε μια rooted συσκευή Google Pixel και θέλετε να δοκιμάστε άμεσα αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάστε ένα file explorer με δυνατότητα root από το Google Play Store. Π.χ. το FX File Explorer
  2. Μεταβείτε στο /data/data/com.google.android.dialer/shared_prefs στον explorer και αναζητήστε το dialer_phenotype_flags.xml
  3. Αναζητήστε το

__data_rollout__SpeakEasy.CallScreenOnPixelOneAndTwoRollout__launched__ και αλλάξτε το ‘false‘ σε ‘true‘. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Find στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

  1. Βρείτε το __data_rollout__SpeakEasy.OverrideUSLocaleCheckRollout__launched__ και αλλάξτε το ‘false‘ σε ‘true‘. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα ” Find ” στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αν δεν μπορείτε να το εντοπίσετε.
  2. Στη συνέχεια, αναζητήστε το G__enable_speakeasy_details και αλλάξτε το ‘false‘ σε ‘true‘. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Find στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.
  3. Αναζητήστε το G__speak_easy_bypass_locale_check και αλλάξτε το ‘false‘ σε ‘true‘. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Find στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.
  4. Βρείτε το G__speak_easy_enabled και αλλάξτε το ‘false‘ σε ‘true‘. Για άλλη μια φορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Find στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.
  5. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στις εφαρμογές και επιλέξτε Phone. Κάντε αναγκαστική διακοπή.
  6. Το Call Screening είναι πλέον διαθέσιμο στις εσωτερικές ρυθμίσεις του Google Phone.

Όπως σημειώνεται από την XDA, το χαρακτηριστικό μπορεί να μην λειτουργεί σε όλες τις συσκευές. Αλλά αξίζει τον κόπο να κάνετε μια δοκιμή.