Μια ενημέρωση των Windows 10 October Update που θα διορθώσει τα υπάρχοντα σφάλματα, είναι ακόμα αρκετά μακριά και οι χρήστες των Windows έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα ακόμα θέμα.

Σύμφωνα με ένα tread στο Reddit, πολλοί χρήστες των Windows παραπονιούνται ότι η έκδοση των Windows Pro τους υποβαθμίστηκε στην έκδοση Windows Home, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Πολλοί από τους χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με μία ειδοποίηση Activation troubleshoot των Windows, που αναφέρει ότι η συσκευή τους τρέχει Windows 10 Home, ενώ στην πραγματικότητα η συσκευή έχει εγκατεστημένα τα Windows 10 Pro.

Το σύστημα ζητά από τους χρήστες να εγκαταστήσουν μια έκδοση των Windows 10 Home, για να κλείσουν την ειδοποίηση αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σε απάντηση προς έναν χρήστη των Windows 10 που επηρεάστηκε από το σφάλμα, η Microsoft έγραψε–

Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε να το επιλύσετε χρησιμοποιώντας το Activation troubleshooter, που βρίσκεται στις ρυθμίσεις των Windows, στο Update and Security. Για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο σφάλμα ενεργοποίησης, ανατρέξτε σε αυτόν τον ιστότοπο της Microsoft.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ζήτημα που προκύπτει με το Microsoft October Update version 1809. Προηγουμένως, οι χρήστες των Windows 10 έχουν πληγεί από σοβαρά σφάλματα όπως διαγραφή αρχείων, προβλήματα ήχου, θέματα στη γραμματοσειρά και πολλά άλλα.