Η εφαρμογή «Sticky Notes» από τη Microsoft δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη μόνο για τα desktop σας αλλά θα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και online. Ουσιαστικά η online εκδοχή καθιστά πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση στο «Sticky Notes» και διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν αλλαγές από οποιαδήποτε συσκευή συνδέονται, αρκεί να χρησιμοποιούν τον Microsoft λογαριασμό τους.

Επίσης, η Microsoft είχε δημοσιεύσει πρόσφατα πως το Sticky Notes προσφέρει μία νέα λειτουργεία, καθώς ενσωματώθηκε στο «OneNote», όπου οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν τις σημειώσεις τους, εφόσον συνδέονται στην εφαρμογή OneNote από iOS, Android και Windows.

Τι νέο σας προσφέρει η online εκδοχή;

Αρχικά να εξηγήσουμε πως η web εκδοχή του Sticky Notes είναι ακριβώς ίδια με την εφαρμογή στα desktop σας που τρέχουν Windows 10. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των σημειώσεών σας πηγαίνοντας στο μενού ψηλά και δεξιά και αυτόματα έχετε πρόσβαση στην αλλαγή χρωμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες σημειώσεις και να επεξεργασθείτε τις παλαιότερες. Το μειονέκτημα είναι πως δεν υπάρχει ένα πλήρες μενού ούτε ένα dark theme, όπως στην εφαρμογή των desktop.

Να τονίσουμε πως πριν ένα μήνα, δόθηκε η δυνατότητα να συνδέεστε στο «Sticky Notes»  μέσω πολλών συσκευών. Σε πρώτο στάδιο, μπορούσατε να συνδέσετε τις σημειώσεις μεταξύ των υπολογιστών που τρέχουν Windows 10 αλλά πλέον υπάρχει η επιλογή να γίνει η σύνδεση σε mobile συσκευές μέσω του OneNote. Τώρα, η online σύνδεση θα είναι σύντομα εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, είτε χρησιμοποιείτε ένα Chromebook ή ένα Mac.

Πότε θα δούμε το νέο feature;

Σύμφωνα με τη Microsoft, η web version θα είναι διαθέσιμη για όλους αρκετά σύντομα και σε όλες τις χώρες και ήδη ο καθένας μπορεί  να παρακολουθήσει την online έκδοση στο youtube. Παρόλα αυτά, να διευκρινισθεί πως κάτι πολύ θεμιτό απουσιάζει από το Sticky Notes. Δυστυχώς, οι χειρόγραφες σημειώσεις δεν είναι διαθέσιμες ακόμη, το οποίο σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το touch ή Surface στυλό για να καταγράψετε τα notes σας.