Η Google μόλις ανακοίνωσε μία καινούρια υπηρεσία, το AI Hub («Artificial Intelligence Hub»). Το AI Hub χρεώνεται σε έναν user, ως ένας κατάλογος εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και περιλαμβάνει αλγόριθμους out-of-the-box. Οι μηχανικοί, οι ειδικοί, οι data scientists και οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Hub της, για να κοινοποιήσουν και να αποθηκεύσουν όλα όσα μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

Με την πρώτη ματιά, το AI Hub φαίνεται να είναι ένας σκληρός ανταγωνιστής του GitHub. Παρόλα αυτά, η Google έχει εστιάσει πολύ περισσότερο στην κοινοποίηση του κώδικα στο εσωτερικό της εταιρείας, αντί να δίνει τον συγκεκριμένο κώδικα στον οποιονδήποτε που έχει να προτείνει μία καλή ιδέα. Εκτός από αυτό, η Google προσφέρει στους χρήστες του Hub μία ποικιλία από εργαλεία και πλατφόρμες, όπως το Google AI, το Google Cloud Partners και το Google AI, υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από το GitHub.

Στόχος της Google είναι να προσελκύσει εταιρείες στο Hub και να υιοθετήσουν τα εργαλεία που προσφέρονται. Είναι πολύ πιθανό για τα επόμενα χρόνια, το Hub να καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα πλήρες marketplace

, ανάλογα με το αν θα αξιοποιηθεί από πολλές εταιρείες.

Η κίνηση της Google για το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας αποφαίνεται αρκετά έξυπνη, καθώς στις μέρες μας οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες, πηγές και ειδικούς για το artificial intelligence και το machinelearning. Αρκετές από τις εταιρείες δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα εξειδικευμένα ταλέντα που χρειάζονται για να χρησιμοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται από το AI Hub. Θεωρητικά, το AI Hub θα μπορούσε να τις βοηθήσει με όλα τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τις υπηρεσίες του. Επιπλέον, περισσότεροι εργοδότες και εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το artificial intelligence.

Εκτός από το AI Hub, αν κάποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, σε πρώτο στάδιο μπορεί να αντλήσει πληροφορίες από το διαδίκτυο. Για παράδειγμα, το Bloomberg προσφέρει εντελώς δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για το machine-learning και η Google δίνει 25 μαθήματα δωρεάν και περισσότερες από 40 ασκήσεις.