Μήπως το Facebook «κατέρρευσε» εχθές και σε εσάς; Το ίδιο συνέβη σε πολλούς users, στον κόσμο του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης!

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, το webpage του Facebook φάνηκε να είχε κάποιο σφάλμα, καθώς εμφανιζόταν μόνο το εξής μήνυμα: «Sorry, something went wrong. We ‘re working on it and we’ll get it fixed as soon as we can». Η λειτουργία του λοιπόν διακόπηκε προσωρινά για πολλούς χρήστες και ανησύχησαν αρκετοί, κυρίως διότι η χρήση του Messenger έγινε πολύ δύσκολη. Τα υπόλοιπα δύο social media, δηλαδή το Instagram και το WhatsApp, τα οποία ανήκουν στη Facebook δεν φάνηκε να έχουν κάποιο πρόβλημα στην πλατφόρμα, ωστόσο μερικοί users δήλωσαν πως είχαν κάποια σφάλματα.

Το Facebook σταμάτησε να λειτουργεί περίπου για μισή ώρα αλλά η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 8:30 το βράδυ, τοπική ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ένας εκπρόσωπος της Facebook στην εφημερίδα USA TODAY, η διακοπή λειτουργίας δεν είχε να κάνει με κάποια βλάβη ή σφάλμα αλλά με κάποιο τεστ ρουτίνας. Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο τεστ έκανε πολλούς ανθρώπους ανήσυχους, επειδή προκλήθηκαν προβλήματα στην κοινοποίηση δημοσιεύσεων όχι μόνο στο Facebook αλλά και στα άλλα social media που ανήκουν στην εταιρεία, όπως το Instagram και WhatsApp. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως δεν ήθελαν να προκαλέσουν κάποια ανησυχία ή ενόχληση και για αυτόν το λόγο επέτρεψαν σχετικά γρήγορα την πρόσβαση στους χρήστες.

Δεν εξακριβώθηκε το αν η διακοπή λειτουργίας οφειλόταν στο τεστ ρουτίνας ή ήταν αποτέλεσμα που προέκυψε από κάποιο σφάλμα του συγκεκριμένου τεστ. Πολλοί βέβαια αντέδρασαν υπερβολικά, κυρίως στις Η.Π.Α., καθώς δεν απουσίασαν tweets στο twitter όπως #FacebookDown, ενώ άλλοι είπαν πως προσεύχονται για το αγαπημένο τους κοινωνικό μέσο. Από την άλλη πλευρά, η διακοπή λειτουργίας για κάποιους άλλους ήταν σημάδι να επιστρέψουν στις δουλειές τους, χωρίς να δώσουν παραπάνω σημασία.