Το Smart Display της Lenovo συνδυάζει όλα όσα μας αρέσουν στο smart speaker Google Home με μία οθόνη, η οποία πηγαίνει την εμπειρία σε άλλο επίπεδο.

Το Smart Display της Lenovo, όπως και κάθε άλλη συσκευή που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Google, είναι ένα hardware με επίκεντρο το σπίτι το οποίο αλληλεπιδρά με το Google Assistant και διάφορες άλλες υπηρεσίες της Google και τρίτων προγραμματιστών. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτό, όπως θα κάνατε με ένα Google Home, χρησιμοποιώντας τη φωνή σας. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη πολλαπλών χρήσεων για να περιηγηθείτε σε έναν εξατομικευμένο πίνακα ελέγχου πολλαπλών οθονών, τον οποίο η Google έχει βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου (και έχει φέρει στην εφαρμογή Google Home στα Android και τα iOS).

Εκτός από την πλοήγηση στο Internet, αυτή η οθόνη προσθέτει μια σειρά από άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Υπάρχει μια ωραία λειτουργία που σας επιτρέπει να προβάλλετε εικόνες, προσωπικές φωτογραφίες ή κάποια διασκεδαστικά clock Faces. Παρέχει οπτικό πλαίσιο για πολλά αποτελέσματα αναζήτησης, όπως εκτεταμένη πρόβλεψη, όταν ρωτάτε για τον καιρό. Μπορείτε να αποκτήσετε νέες διαδραστικές δυνατότητες, όπως το demo-tastic που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε συνταγές σε πραγματικό χρόνο, με κείμενο και βίντεο. Και φυσικά οι εφαρμογές μουσικής έχουν τις δικές τους διαδραστικές οθόνες.

Μπορείτε επίσης να έχετε λειτουργίες αναπαραγωγής βίντεο για υπηρεσίες όπως το YouTube και το Google Play Movies & TV.

Και μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις βίντεο, αν μπορέσετε να βρείτε κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί το Google Duo.

Το Smart Display της Lenovo προσφέρει επίσης ορισμένες χρήσιμες ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να απενεργοποιείτε χειροκίνητα και ξεχωριστά την κάμερα και τα μικρόφωνα της συσκευής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένων των ανησυχιών για την ιδιωτικότητα αυτή την εποχή. Και αν δεν εμπιστεύεστε ότι η Google δεν καταγράφει όλα όσα κάνετε, είναι ένα ωραίο δίχτυ ασφαλείας.

Το παράξενο μειονέκτημα του Smart Display είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το Google Home επειδή δεν μπορείτε να μεταφέρετε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε αυτό.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί στις συσκευές Google Home. Λειτουργεί σε οποιαδήποτε Chromecast-connect ηχεία. Και λειτουργεί με το συμβατό με Google RIVA smart speaker.

Από την αρχική κυκλοφορία του, το  Smart Display της Lenovo έχει επωφεληθεί από πολλές βελτιώσεις, τόσο στην πλατφόρμα όσο και στο δικό του λογισμικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Routines στο Google Home για να δημιουργήσετε scripts, ένα είδος πολλαπλών εντολών, που εκτελούνται όλες όταν δίνετε μια μόνο εντολή.

Όμως, η μεγαλύτερη αλλαγή έφτασε την ίδια στιγμή με το Google Hub, όταν η Google ενημέρωσε με διάφορους τρόπους τόσο το Google Home (την εφαρμογή) όσο και τον πίνακα ελέγχου του Smart Display. Με αυτόν τον τρόπο, προστέθηκε η λειτουργία έξυπνης προβολής: Υποστήριξη για τη λειτουργία Live Albums του Google Photos.

Πριν από αυτό, η οθόνη του Smart Display, μπορούσε να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει ίσως ένα ρολόι πλήρους οθόνης ή μια διασκεδαστική παρουσίαση έργων τέχνης. Τώρα όμως μπορείτε να διαμορφώσετε ένα Live Album στο Google Photos, που χρησιμοποιεί τις δυνατότητες AI για την συλλογή φωτογραφιών που ταιριάζουν με ορισμένα κριτήρια και στη συνέχεια να το ενημερώσετε με τις νέες φωτογραφίες.

Η χρήση του Smart Display εξαρτάται φυσικά, από το πόσο βαθιά επενδύσατε στο οικοσύστημα της Google. Για παράδειγμα το Live Photos, δεν θα έχει μεγάλη χρησιμότητα αν δεν έχετε φωτογραφίες σας στο Google Photos.

Όπως σημειώθηκε, η Lenovo έχει δημιουργήσει δύο εκδόσεις του Smart Display, ένα με οθόνη 1080p (1920 x 1080) 10 ιντσών και ένα με οθόνη 8 ιντσών 800p (1280 x 800). Η μεγαλύτερη έκδοση διαθέτει πιο ελκυστικό σχεδιασμό, καθώς η μικρότερη έρχεται μόνο σε γκρι χρώμα. Η μεγαλύτερη έκδοση διαθέτει επίσης ισχυρότερα ηχεία.

Ωστόσο και οι δύο είναι πολύ καλές. Η οθόνη Lenovo Smart Display 10 ιντσών διατίθεται στα $ 250, ενώ η έκδοση 8 ιντσών είναι στα $ 200. Αλλά, όπως και πολλά προϊόντα της Lenovo, είναι συχνά σε προσφορά.