Την Δευτέρα, το The Verge ανέφερε ότι το Twitter “επανασχεδίασε” την εφαρμογή για iOS, για να δώσει λιγότερη έμφαση στον αριθμό των followers, μια κίνηση που είναι σύμφωνη με το πρόσφατο σχόλιο του CEO Jack Dorsey, ότι η πλατφόρμα έχει λανθασμένα ωθήσει τους χρήστες να “αυξάνουν αυτόν τον αριθμό”.

Πώς το Twitter διορθώνει αυτό του το λάθος;

Αν προσέξετε καλύτερα το σημείο που αναφέρονται οι Followers θα δείτε ότι το μέγεθος γραμματοσειράς είναι ελαφρώς μικρότερο. Το Verge σημειώνει ότι η αλλαγή είναι “μικρή”, αλλά δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα.

Θα ήταν εύκολο να απορρίψουμε αυτήν την προσπάθεια ως ένα ανίσχυρο και μικρό ελιγμό, ενάντια στα πολλά και σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Όμως είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας στο Νέο Δελχί νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Dorsey σημείωσε ότι ήταν πιθανώς λάθος να φαίνεται ο αριθμός των followers στο προφίλ, λέγοντας: «Αυτό ίσως να ήταν σωστό πριν από 12 χρόνια, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό στις μέρες μας», αναφέρει το Slashdot. Ομοίως, μπορεί να φαινόταν σαν η σωστή κίνηση να γίνουν τα tweets αναγνώσιμα το 2006, αλλά με τις τωρινές μας γνώσεις, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν ήταν.

Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο μικρότερη αίσθηση θα προκαλούσαν τα αρνητικά σχόλια και οι ρητορικές μίσους ορισμένων δημοφιλών και μη ανθρώπων, εάν τα tweets τους γίνονταν πιο δυσανάγνωστα.

Εκτός από τα προφανή αισθητικά οφέλη της, αυτή η αλλαγή θα λύσει τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα προβλήματα του Twitter με μετριοπάθεια. Κάνοντας όλα τα tweets εξίσου δυσανάγνωστα, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφαιρεί το δικαίωμα του λόγου από τους χρήστες. Όλοι θα εξακολουθούν να λένε τη γνώμη τους, αλλά με μεγαλύτερη διακριτικότητα.