Το Twitter επισήμως είχε δημοσιεύσει από τον Μάιο, τον τρόπο με τον οποίο καταλαβαίνει και τροποποιεί τα ενδιαφέροντα των users αλλά αυτή την εβδομάδα το συγκεκριμένο feature κέρδισε την μεγαλύτερη προσοχή από τους χρήστες, οι περισσότεροι των οποίων παρατήρησαν για πρώτη φορά την κατηγορία «your interests».

Όπως όλα τα social media συλλέγουν τα δεδομένα σας, έτσι και το twitter περιέχει μια λίστα με «inferred interests», την οποία χρησιμοποιεί για να κάνει πιο προσωπική την εμπειρία σας στο μέσο. Ειδικότερα, χρησιμοποιεί τα ενδιαφέροντα που πιστεύει πως έχουν οι users για να καθορίσει τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο που θα εμφανισθεί στον προσωπικό account του καθενός. Αυτό δεν αποτελεί φυσικά καινούρια είδηση για τον κόσμο των social media, καθώς ήδη γνωρίζουμε πως το facebook και το instagram λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, κυρίως  ως προς τις διαφημίσεις.

Για παράδειγμα, αν στην αρχική σας σελίδα παρατηρείτε να εμφανίζονται δημοσιεύσεις συγκεκριμένου περιεχομένου με μεγαλύτερη συχνότητα, τα οποία αφορούν θέματα που σας αρέσουν περισσότερο, είναι επειδή το twitter καταλαβαίνει τις προτιμήσεις σας.

Να διευκρινίσουμε πως οι λίστες ενδιαφερόντων για το twitter βασίζονται μερικώς στη δραστηριότητα που έχετε στο μέσο αλλά και στις διαφημίσεις που θα σας προωθηθούν. Αν κάτι δεν φαίνεται σωστά, μπορείτε να το τροποποιήσετε στη λίστα. Αν για παράδειγμα σας αρέσει η κωμωδία και αποφασίσετε πως δεν σας αρέσει πια, μπορείτε να την αφαιρέσετε από την προσωπική σας λίστα.

Πώς μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα ενδιαφερόντά σας;

Κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις του twitter και επιλέξτε την κατηγορία Interests and ads data και στη συνέχεια αφού πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας, επιλέγετε το Inferred Interests from Twitter. Επιπλέον, στην συγκεκριμένη σελίδα μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας στο λογαριασμό, στα οποία αξίζει να ρίξετε μια ματιά.