Η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ένα νέο ζήτημα στην ενημέρωση KB4467682 για τα Windows 10 που διαθέτουν την έκδοση 1803 Απριλίου.

Η εταιρεία αναγνωρίζει με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε σε επίσημη σελίδα της ότι η ενημέρωση KB4467682 μπορεί να διαλύσει το μενού έναρξης στα Windows 10 για έναν αριθμό χρηστών, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

“Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης ορισμένοι χρήστες με προσαρμοσμένες διατάξεις του μενού έναρξης ενδέχεται να δουν το μενού τους να μην εμφανίζεται σωστά” λέει η Microsoft.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ισχυρίζεται ότι ήδη εργάζεται για την επιδιόρθωση του θέματος και αναμένει ότι το πρόβλημα θα λυθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο νέες ενημερώσεις για τα Windows 10 ως τμήμα του μηνιαίου κύκλου αναπροσαρμογών και είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και μια λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν δεν υπάρξει λύση στις αυριανές ενημέρωσεις, η πρόβλεψη αλλάζει για το τέλος του μήνα.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι η Microsoft έχει ήδη σταματήσει την κυκλοφορία της συγκεκριμένης ενημέρωσης αφού ανακάλυψε ότι η KB4467682 μπορεί να προκαλέσει πολλά σφάλματα, ακόμη και BSOD σε πολλά Surface Book 2.

“Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν εμφανίσεις πολλαπλών σφαλμάτων. Προληπτικά, καταργήσαμε αυτή την ενημέρωση από το Windows Update και τον κατάλογο Microsoft Update για την προστασία των πελατών. Οι διορθώσεις και οι βελτιώσεις θα είναι διαθέσιμες στην έκδοση ενημέρωσης ασφαλείας του Δεκεμβρίου 2018, η οποία θα περιλαμβάνει και την λύση του προβλήματος”, λέει η Microsoft.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις σε αυτό το σημείο, αλλά οι χρήστες μπορούν απλώς να καταργήσουν πλήρως την ενημέρωση σε περίπτωση που οι Η/Υ τους εμφανίζουν σφάλματα. Οι συσκευές που δεν έχουν ήδη λάβει την συγκεκριμένη έκδοση δεν θα μπορούν πλέον να την κατεβάσουν από το Windows Update μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.