Φαίνεται ότι η νομική αντιπαράθεση μεταξύ της Apple και της Qualcomm, παίρνει μια νέα τροπή, καθώς ένα κινεζικό δικαστήριο διέταξε την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις παλαιότερων μοντέλων iPhone στη χώρα.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple παραβίασε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατείχε η εταιρεία κατασκευής chip. Αυτή η απόφαση οδήγησε στην απαγόρευση των πωλήσεων των μοντέλων iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.

Ωστόσο η Apple έχει δηλώσει από τη μεριά της, ότι όλα τα μοντέλα iPhone της συνεχίζουν να παραμένουν διαθέσιμα στην Κίνα. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι η Qualcomm χρησιμοποιεί απατηλές τακτικές, δεδομένου ότι το ένα από τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχει ήδη ακυρωθεί από τα διεθνή δικαστήρια, ενώ το άλλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από την ίδια.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή τη δήλωση, η Qualcomm είπε ότι θα αναζητήσει βοήθεια από τα κινεζικά δικαστήρια επιβολής του νόμου, σε περίπτωση που η Apple παραβιάσει την απόφαση σχετικά με τις πωλήσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συνεχιζόμενη πολιτική ένταση μεταξύ των δύο χωρών, ενδέχεται να διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στην προκειμένη περίπτωση. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει επηρεάσει τις τεχνολογικές εταιρείες και στο παρελθόν. Μόλις πρόσφατα, ο Καναδάς ανακοίνωσε τη σύλληψη της CFO της Huawei και ετοιμάζει την έκδοσή της στις ΗΠΑ.