Σύντομα η συνεργασία με G suite έγγραφα θα είναι διαθέσιμη και για τα άτομα που δεν έχουν λογαριασμό στη Google. Για την ώρα στο πρόγραμμα beta, ένα νέο χαρακτηριστικό θα ενεργοποιήσει τους χρήστες G Suite να καλέσουν άτομα που δεν έχουν accounts στη Google και αυτοί θα μπορούν να δουλέψουν σε αρχεία με την αποστολή ενός pin code.

Χρησιμοποιώντας το pin code για την απόκτηση πρόσβασης θα επιτραπεί στους καλεσμένους να δουν, να σχολιάσουν, να κάνουν προτάσεις για επεξεργασία ή να επεξεργαστούν άμεσα τα Google Docs, Sheets και Slides. Επίσης, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των αρχείων G Suite μπορούν να παρακολουθούν τον χρήστη μέσω της δραστηριότητας των καταγεγραμμένων αρχείων και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά οποιαδήποτε στιγμή. Επιπλέον, οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν άδεια ανά τμήμα ή ανά domain. Αντίστοιχα, μπορούν να περιορίσουν την κοινοποίηση, εκτός των white-listed G Suite domains ή του δικού τους οργανισμού.

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta, οι εταιρείες ζητούν να συμπληρώσετε μια φόρμα και να επιλέξετε ένα non-G Suite domain για να σχεδιάσετε τη συνεργασία με μεγαλύτερη συχνότητα.

Σύμφωνα και με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Reuters το Φεβρουάριο, από την στιγμή που η Google εστίασε σε πελάτες επιχειρήσεων, διπλασίασε τον αριθμό των οργανισμών με συνδρομή G Suite σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια. Αλλά εκτός των προσπαθειών της Google να χτίσει ένα μοντέλο με βάση το business, η G Suite δεν κατάφερε να αντικαταστήσει το Office 365 της Microsoft

.

Το Office 365 ως cloud-based λογισμικό, αποτελεί την πρώτη επιλογή για τις περισσότερες εταιρείες, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις πωλήσεις του, οι οποίες ανήλθαν σε 13.8 δις δολάρια, μέσα στο 2016. Από την άλλη πλευρά, η Google έχει προσθέσει στο G Suite και άλλα features για να αυξήσει τη λειτουργικότητα. Στα νέα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση, η οποία ενεργοποιεί τους χρήστες του Google drive να σχολιάσουν σε αρχεία Office, PDFs και εικόνες στο Drive preview panel, χωρίς να χρειάζεται η μετατροπή τους σε Google Docs, Sheets ή Slides ακόμα και αν δεν έχουν Microsoft Office ή Acrobat Reader.

Παρόλο που η Google κάνει συνεχώς αλλαγές για βελτίωση του G Suite, δεν είναι σίγουρο αν οι εργαζόμενοι θα αφήσουν τις υπηρεσίες της Microsoft που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια και θα κάνουν στροφή σε εκείνη της Google.