Σύντομα αναμένουμε να δούμε το πρώτο keyboard με mouse από την Razer για το Xbox One.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο πως η υποστήριξη του keyboard και του mouse θα προστεθούν στις κονσόλες του Xbox One. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα και τη συνεργασία της με την Razer, η οποία θα βοηθήσει στην παραγωγή ενός ασύρματου gaming mouse και ενός keyboard, σχεδιασμένα για το Xbox.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία για τη διαθεσιμότητα του νέου feature αλλά έχει ήδη παρατηρηθεί αλλαγή στο logo του Xbox. Πιο συγκεκριμένα, το παλιό logo του Xbox φαίνεται να έχει αντικατασταθεί από το Right-CTRL key. Μπορεί να υποθέσει κανείς πως αυτή η αλλαγή σχετίζεται με το home button στο controller.

Το νέο keyboard φαίνεται να έχει μια επέκταση από τη μία πλευρά του, η οποία χρησιμεύει για το ασύρματο ποντίκι. Αυτό φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς θα βοηθήσει τον χρήστη να το χρησιμοποιεί όσο είναι στην πολυθρόνα ή στον καναπέ, αντί του γραφείου.

Το νέο keyboard για το Xbox One από την Razor φαίνεται να ενισχύει τα μηχανικά κλειδιά, καθώς περιλαμβάνει ένα ισχυρό σύστημα φωτισμού, τύπου colour-changing. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κονσόλα θα μπορούσε να έχει έλεγχο του συστήματος φωτισμού του keyboard, δίνοντας στους game developers την ευκαιρία να αλλάξουν το φωτισμό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Ακόμα αυτούς τους μήνες, η εταιρεία πειραματίζεται με σε ένα micro-site, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους. Να σημειωθεί πως η Razer κυκλοφόρησε ένα βίντεο για το νέο keyboard και mouse τον προηγούμενο μήνα και ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως πάνω από 50 κονσόλες υποστήριξαν το keyboard και το ποντίκι.

Μέχρι και σήμερα γνωρίζουμε πως οι νέες αλλαγές υποστηρίζονται από έναν περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου του Fortnite και Warframe. Ωστόσο, η λίστα των παιχνιδιών που θα τα υποστηρίζουν φαίνεται πως θα επεκταθεί στο μέλλον. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένουμε από την αναμετάδοση του επίσημου event CES 2019.