Η SUSE ανακοίνωσε υποστήριξη για το Optane DC persistent memory της Intel, με SAP HANA.

Ως Persistent Memory (ή PMEM) ορίζεται τυπικά, οποιαδήποτε μέθοδος ή συσκευή που  αποθηκεύει δομές δεδομένων, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτά, χρησιμοποιώντας memory instructions ή API μνήμης, ακόμα και μετά το τέλος της διαδικασίας που τα δημιούργησε ή τα τροποποίησε τελευταία φορά – και αυτό συχνά σημαίνει «όταν είναι εκτός λειτουργίας.»

Χρησιμοποιώντας το SUSE Linux Enterprise Server για εφαρμογές SAP, οι χρήστες SAP HANA μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την Intel Optane DC persistent memory, στο κέντρο δεδομένων.

Οι χρήστες μπορούν να βελτιστοποιήσουν τον φόρτο εργασίας τους μετακινώντας και διατηρώντας μεγαλύτερες ποσότητες δεδομένων πιο κοντά στον επεξεργαστή και ελαχιστοποιώντας την υψηλότερη καθυστέρηση λήψης δεδομένων από την αποθήκευση συστήματος κατά τη διάρκεια της συντήρησης.

Η υποστήριξη του Intel Optane DC persistent memory, που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή σε beta από πολλούς παρόχους υπηρεσιών cloud και προμηθευτές hardware, είναι ένας άλλος τρόπος που βοηθά τους πελάτες να μεταμορφώσουν τις IT υποδομές τους για να μειώσουν το κόστος, να επιτύχουν υψηλότερες επιδόσεις και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

“Η τεχνολογία persistent memory, θα πυροδοτήσει νέες εφαρμογές για πρόσβαση και αποθήκευση δεδομένων”, δήλωσε ο Thomas Di Giacomo, CTO στην SUSE. “Προσφέροντας μια πλήρως υποστηριζόμενη λύση βασισμένη στο Intel Optane DC percistent memory, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τις επιδόσεις του SAP HANA. Η SUSE συνεχίζει να συνεργάζεται με εταιρείες όπως η SAP και η Intel για την εξυπηρέτηση πελατών παγκοσμίως, οι οποίοι επιδιώκουν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους, μετασχηματίζοντας την IT υποδομή τους. Οι ανάγκες τους καθορίζουν την κατεύθυνση της καινοτομίας μας.”

Ο VP & GM της Intel για τη “non-volatile” memory και αποθήκευση, Alper Ilkbahar, υποστηρίζει ότι το Intel Optane DC persistent memory, αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία μνήμης και τεχνολογίας αποθήκευσης, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη χρήση του datacentre.

Αυτή η νέα κατηγορία μνήμης, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οικονομικά αποδοτικές λύσεις για βάσεις δεδομένων μεγάλης χωρητικότητας σε μνήμη, να βοηθήσει στην παροχή μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας συστήματος και στην ταχύτερη ανάκαμψη μετά από κύκλους ισχύος και παρέχει εφαρμογές κλίμακας cloud με υψηλότερες επιδόσεις.

Ο Martin Heisig, του δικτύου τεχνολογικής καινοτομίας του SAP HANA, δήλωσε: “Η δυνατότητα παράδοσης persistent memory για το SAP HANA είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεχιζόμενη σχέση μας με την SUSE και την Intel. Το SAP Digital Core βασίζεται στην ιδέα της απλοποίησης της υποδομής, για αυξημένη παραγωγικότητα και γνώση σε πραγματικό χρόνο.”

Η υποστήριξη για Intel Optane DC persistent memory με SAP HANA workloads, που εκτελούνται στο SUSE Linux Enterprise Server για εφαρμογές SAP, περιλαμβάνεται στο SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 4, το οποίο είναι τώρα διαθέσιμο παγκοσμίως.