Εάν είστε κάτοχος μιας Android TV της Sony, φαίνεται πως υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και είναι πολύ σημαντική, καθώς θα αναβαθμίσει το σύστημα σε Android Oreo.

Η Sony επιβεβαίωσε την ενημέρωση, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία εκκίνησής της για συμβατές συσκευές στο support website της. Υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα, αλλά η Sony έχει επιβεβαιώσει ότι η λίστα αποτελείται από 24 διαφορετικές τηλεοράσεις XBR.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η ενημέρωση, προβλέπεται να γίνει μόνο σε συσκευές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Πουέρτο Ρίκο, το Μεξικό, τη Χιλή και το Περού. Η Sony δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πότε θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Παρόλο που οι ενημερώσεις είναι αρκετά συνηθισμένες για τις περισσότερες συσκευές, αυτή είναι η επίσημη ενημερωμένη έκδοση Oreo, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό, καθώς πρόκειται περισσότερο για μια βασική ενημέρωση σε αντίθεση με τις μικρότερες και πιο συνηθισμένες ενημερώσεις που τυπικά γίνονται σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση.

Το Android Oreo για τηλεοράσεις, βασίζεται στο Android 8.0 και η συγκεκριμένη έκδοση αποκλίνει από το τυπικό interface, χάρη στη νέα εστίαση του Oreo στο χαρακτηριστικό «Channels».

Τα Channels είναι ουσιαστικά εφαρμογές, αλλά τώρα παρουσιάζονται με επίκεντρο το περιεχόμενο που διατίθεται μέσω της εφαρμογής με παρόμοιο τρόπο όπως εάν ήταν ένα τηλεοπτικό κανάλι. Το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που μπορεί να συγκριθεί με ένα διαδραστικό TV guide, όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σκρολάρουν, για να δουν τι υπάρχει σε κάθε κανάλι.

Υπάρχουν επίσης κάποιες άλλες τροποποιήσεις, όπως η ενότητα “Play Next”, η οποία προτείνει να παρακολουθήσετε το πιο πρόσφατο επεισόδιο μιας εκπομπής που παρακολουθείτε ήδη. Μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί και στην υποστήριξη του Google Assistant, ενώ περιλαμβάνονται και γενικές βελτιώσεις και διορθώσεις επιδόσεων.

Ορισμένες αξιοσημείωτες διορθώσεις περιλαμβάνουν επίσης την επίλυση “προβλημάτων ποιότητας εικόνας σε περιεχόμενο Dolby Vision στο Netflix” και “ένα θέμα στο DTV 1080i”.

Θα υπάρξουν κάποιες νέες πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης περιεχομένου Dolby Vision σε περισσότερα μοντέλα τηλεόρασης, καθώς και υποστήριξη για την εφαρμογή Amazon Alexa.

Ενώ πρόκειται για την πιο πρόσφατη ενημέρωση για τις Sony Android TV συσκευές, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την Google, το 2017.

Από τότε, το Oreo έχει αντικατασταθεί από το Android Pie, παρόλο που το Pie δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που λειτουργούν με Android TV.

Με το καινούργιο έτος  να έχει ξεκινήσει, η ομάδα της Google και του Android εργάζεται ήδη στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος του 2019, Android Q.

Εκείνοι που διαθέτουν την κατάλληλη συσκευή και επιθυμούν να εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση μπορούν είτε να περιμένουν να φτάσει σε αυτούς, είτε να κατεβάσουν τα κατάλληλα αρχεία από τον ιστότοπο της Sony για να εφαρμόσουν χειροκίνητα την ενημερωμένη έκδοση.