Η Microsoft αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της. Μετά τις δύο φορές που έπεσε το Office 365 την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει μια άλλη διακοπή λειτουργίας που επηρεάζει το Xbox One και το Xbox Live.

Ένας αριθμός χρηστών του Xbox One ανέφερε μαύρες οθόνες κατά την ενεργοποίηση της κονσόλας παιχνιδιών και η Microsoft επιβεβαίωσε με ένα tweet ότι γνωρίζει κάποιες συσκευές που δεν εκκινούν πλέον στην κύρια οθόνη.

“Γνωρίζουμε τις αναφορές για την εκκίνηση της κονσόλας, τα σφάλματα κατά την ενημέρωση τίτλων και τα λάθη σύνδεσης. Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστούμε. Σας ευχαριστούμε όλους για την υπομονή σας”, ανέφερε η εταιρεία στο κοινωνικό δίκτυο.

“Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα καθώς επισκέπτεστε τη σελίδα κατάστασης των υπηρεσιών μας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε πως η τεχνική μας ομάδα διερευνά ενεργά και αυτό το θέμα επίσης. Σας ευχαριστούμε για τη υπομονή σας, θα ενημερώσουμε εδώ έχουμε περισσότερα να αναφέρουμε”, πρόσθεσε αργότερα επιβεβαιώνοντας ένα ζήτημα και στο Xbox Live.

Πριν από λίγες ώρες, η Microsoft ανακοίνωσε στο Twitter ότι αυτά τα προβλήματα έχουν επιλυθεί, μόνο για να επανέλθουν λίγο αργότερα για να επιβεβαιώσουν ένα άλλο σφάλμα που επηρεάζει τις λήψεις στο Xbox One.

“Τα ζητήματα που αφορούν την εκκίνηση της κονσόλας, τη σύνδεση, τα λάθη ενημέρωσης τίτλων και τη σελίδα κατάστασης έχουν επιλυθεί. Σας ευχαριστούμε για τη υπομονή σας καθώς οι ομάδες μας αντιμετώπισαν αυτά τα θέματα και εκτιμούμε τις αναφορές σας”, ανέφερε o τεχνολογικός κολοσσός. “Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη λήψη και εγκατάσταση περιεχομένου στο Xbox One; Βλέπουμε τις αναφορές σας και εργαζόμαστε για την επίλυση των παραπάνω. Θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο.”

Δεν δόθηκε κάποιο χρονικό πλαίσιο, αλλά όταν υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις, θα δημοσιευτούν στην σελίδα κατάστασης των υπηρεσιών μας. Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και δεν βλέπουμε πλέον αναφορές για μαύρες οθόνες στις κονσόλες Xbox One, καθώς έχει επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.