Στον τομέα των web domains, δύο υπηρεσίες hosting είναι αυτές που ξεχωρίζουν- οι GoDaddy και HostGator μεταξύ πολλών άλλων επιλογών παρόχων. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πακέτων hosting για εξειδικευμένες ανάγκες, καθώς και επιπλέον χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά για κάθε εταιρεία. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια που πρέπει να εξετάσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις υπηρεσίες hosting σας:

  1. Διαθεσιμότητα

Συνήθως, τα ποσοστά uptime θα πρέπει να είναι κάπου 99,95% και άνω. Όταν κάνετε μια σύγκριση GoDaddy vs HostGator, και οι δύο προσφέρουν υψηλή διαθεσιμότητα και υπόσχονται ότι ο ιστότοπός σας δεν θα αντιμετωπίσει downtimes μεγάλης διάρκειας, λόγω σφαλμάτων server και άλλων υπηρεσιών συντήρησης.

  1. Κατανομή εύρους ζώνης

Για ιστότοπους που έχουν μεγάλο περιεχόμενο, όπως ένας ιστότοπος video blog ή μια ηλεκτρονική αγορά, το εύρος ζώνης γίνεται ένας σημαντικός παράγοντας. Θα χρειαστείτε έναν παροχέα που θα σας δώσει το εύρος ζώνης που χρειάζεστε χωρίς όρια και χωρίς ποινές.

  1. Χώρος στο δίσκο

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μεγάλα ποσά δεδομένων και τρέχουν εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια, πρέπει να σκεφτούν πόσo χώρο στο δίσκο χρειάζονται. Όσο περισσότερο χώρο έχετε τόσο λιγότερο θα πρέπει να ανησυχείτε για την εξάντλησή του και την ανάγκη αναβάθμισης στη μέση της σύμβασής σας.

  1. Δυνατότητα χρήσης SSL

Το SSL είναι σημαντικό αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα πληρωμών. Επιλέξτε το πακέτο hosting που σας δίνει τα πιο πρόσφατα πιστοποιητικά SSL για μέγιστη ασφάλεια, τόσο δική σας όσο και των καταναλωτών.

  1. Πίνακας ελέγχου

Το cPanel είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πακέτα ελέγχου web που χρησιμοποιούνται, και τόσο το HostGator όσο και το GoDaddy το έχουν στη διάθεσή τους. Εδώ, θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε το server και τον ιστότοπό σας σε μια φιλική προς το χρήστη αλλά ισχυρή πλατφόρμα.

  1. Υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Επιλέξτε ένα πακέτο hosting που μπορεί να σας δώσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρόμοιες με το domain του ιστότοπού σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας οπουδήποτε, με επιλογές προώθησης, autorespond και αποστολής ενημερωτικών δελτίων.