Περισσότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της κάρτας γραφικών Radeon RX 590 της AMD, η MSI παρουσίασε τελικά τα δικά της προσαρμοσμένα μοντέλα.

Οι κάρτες γραφικών MSI Radeon RX 590 Armor, βασίζονται στην αρχιτεκτονική AMC’s Graphics Core Next (GCN) 4.0. Οι GPUs της MSI, συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές αναφοράς της AMD, οι οποίες περιλαμβάνουν 2.304 επεξεργαστές Stream και 8GB μνήμης GDDR5 με ταχύτητα 2.000MHz (8000MHz) που επικοινωνεί με ένα 256-bit memory interface.

Το MSI Radeon RX 590 Armor 8G έρχεται με ένα boost clock 1.545MHz που είναι πανομοιότυπο με το μοντέλο αναφοράς Radeon RX 590. Από την άλλη πλευρά, το MSI Radeon RX 590 Armor 8G OC είναι εξοπλισμένο με ένα υψηλότερο boost clock που φτάνει τα 1.565MHz, 20MHz υψηλότερα από το μοντέλο αναφοράς. Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ίδιο base clock 1,469MHz.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία, οι κάρτες γραφικών MSI Radeon Rx 590 Armor χρησιμοποιούν το Armor cooler. Σε αυτή την περίπτωση, το περίβλημα έχει ένα ασπρόμαυρο φινίρισμα και δεν διαθέτει κανένα RGB φωτισμό. Το Armor cooler χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι ανεμιστήρων Torx 2.0 της MSI. Χρησιμοποιούν διπλά ρουλεμάν, τα οποία βελτιώνουν τη μακροζωία και ελαχιστοποιούν τον θόρυβο λειτουργίας. Οι λεπίδες των ανεμιστήρων έχουν επίσης μια πιο απότομη καμπύλη για να επιτρέπουν μεγαλύτερη ροή αέρα.

Σύμφωνα με την MSI, οι χάλκινοι θερμαντικοί σωλήνες εισάγονται απευθείας στην ίδια την  βάση, για να βελτιώσουν την ψύξη, ενώ τα πολυάριθμα πτερύγια αλουμινίου στο cooler, έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν τη ροή αέρα προς την κατεύθυνση των θερμικών αγωγών.

Οι GPUs MSI Radeon RX 590 Armor αντλούν ενέργεια από δύο εξωτερικές υποδοχές σύνδεσης PCIe με 8 pins. Παρέχουν δύο εξόδους DisplayPort 2.0, δύο θύρες HDMI και μια θύρα DVI-D διπλής σύνδεσης. Οι κάρτες γραφικών υποστηρίζουν επίσης αμφίδρομο CrossFire.

Η MSI δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τη διαθεσιμότητα και την τιμολόγηση των καρτών γραφικών Radeon RX 590 Armor.