Google Play Music: Μέχρι στιγμής η μουσική της Google δεν φαίνεται να είναι «οπαδός» των άλμπουμ και τραγουδιών του 2019. Πρόσφατα, εντοπίστηκε ένα σφάλμα, καθώς μεγάλος αριθμός χρηστών ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέμα, το οποίο τους εμποδίζει να χρησιμοποιήσουν τη μουσική 2019 σε συσκευές και ηχεία. Ωστόσο δεν πρέπει να απογοητεύεστε, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις της Google, θα βρεθεί λύση για αυτό σύντομα.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος ο λόγος που συμβαίνει το σφάλμα αλλά ουσιαστικά αν επιχειρήσει κανείς να καταγράψει ένα τραγούδι από το 2019 και από μία εφαρμογή Android σε μία cast-enabled συσκευή, το Google Play Music θα προσπαθήσει να συνδεθεί πριν αποτύχει αλλά θα εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος ως «music temporarily unavailable» και η εφαρμογή δεν θα μπορεί να παίξει το stream που ζητήθηκε. Αυτό από μόνο του φαίνεται να επηρεάζει το περιεχόμενο που κυκλοφόρησε το 2019, το οποίο έχει οδηγήσει μερικούς να πιστεύουν πως πρόκειται για ένα ζήτημα σχετικό με άδειες μουσικής. Να επισημανθεί πως η Google δεν έχει γνωστοποιήσει το λόγο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με μερικά reports, το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες ηπείρους, όπως την Ευρώπη και την Ινδία, παρόλο που το Android Headlines υποστηρίζει πως συμβαίνει μόνο στις Η.Π.Α. και επηρεάζει ένα μικρό αριθμό συσκευών, όπως τις έξυπνες οθόνες και τις συσκευές τηλεόρασης Android. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα αποκλειστικά στην εφαρμογή αλλά επηρεάζει πολλούς χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι προκαλεί το σφάλμα στην εφαρμογή Google Play Music;

Αρχικά το πρόβλημα εντοπίζεται κάθε φορά που ο χρήστης επιχειρεί να παίξει από την αρχή ένα πρόσφατο τραγούδι του 2019 ή όταν μία σύνδεση υπάρχει ήδη μεταξύ της εφαρμογής και της cast-enabled συσκευής.

Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε το playback στο smartphone πρώτα, από τη στιγμή που παίζει το κομμάτι, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε μία σύνδεση με μία συσκευή που είναι cast-enabled και θα παίζει το κομμάτι κανονικά στη δεύτερη συσκευή. Αυτό που κάνει το σφάλμα ακόμα χειρότερο είναι πως αν επιχειρήσετε να αλλάξετε τα κομμάτια σε κάποιο άλλο κομμάτι του 2019, θα αντιμετωπίσετε πάλι το ίδιο θέμα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποσυνδεθείτε, να το παίξετε στο smartphone και μετά να το ξανασυνδέσετε κάθε φορά που αλλάζετε κομμάτι. Αυτό συμβαίνει και όταν τα κομμάτια βρίσκονται στο ίδιο άλμπουμ. Εναλλακτικά, μπορείτε να παίζετε παλιότερα κομμάτια μέχρι να αναγνωριστεί το σφάλμα από το Google Play Music και να αντιμετωπιστεί. Για όσους δεν γνωρίζουν την εφαρμογή, μπορούν να πατήσουν εδώ για περισσότερες πληροφορίες.