Η Google κυκλοφόρησε το AI-powered grammar check tool για τα Google Docs και άλλες εφαρμογές G suite.

Η Google έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το AI-powered grammar check tool μέσα στα Google Docs και σε άλλες εφαρμογές G Suite. Η λειτουργία περιοριζόταν αρχικά σε λίγους πελάτες, αλλά τώρα διατίθεται προς όλους, είτε πρόκειται για Basic, Business ή Enterprise συνδρομητές.

Με τη νέα λειτουργία, οι χρήστες του G Suite θα αρχίσουν να βλέπουν “γραπτές προτάσεις σχετικές με το περιεχόμενο που πληκτρολογούν”, κάτι που ήδη συναντάμε στον ορθογραφικό έλεγχο της Google. Οι χρήστες θα βλέπουν μια μπλε γραμμή κάτω από την γραμματικά εσφαλμένη πρόταση.

Η Google έχει συνεργαστεί με γλωσσολόγους για να αναπτύξει τους κανόνες των μεταφράσεων που βασίζονται στη μηχανική μάθηση. Ενώ ο έλεγχος ορθογραφίας είναι ένα απλό ζήτημα, όπου σημειώνεται η εσφαλμένη λέξη και ο χρήστης μπορεί να την αναζητήσει σε ένα λεξικό, όταν όμως πρόκειται για τον έλεγχο της γραμματικής , τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Η Google λέει ότι οι λέξεις που μοιάζουν μεταξύ τους  ή ο σωστός τρόπος χρήσης των προθέσεων ή ο σωστός χρόνος ρήματος αποτελούν παραδείγματα σφαλμάτων που οι προτάσεις γραμματικής μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη να εντοπίσει.

Το χαρακτηριστικό αυτό καθιστά άχρηστο το Grammarly στα Docs και άλλες υπηρεσίες του G Suite. Το AI-powered grammar check tool προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για τους πελάτες που πληρώνουν το G Suite. Πληροφοριακά, τα G Suite Basic, G Suite Business και G Suite Enterprise κοστίζουν $ 5, $ 10 και $ 25 ανά μήνα αντίστοιχα.