Το WhatsApp αποκτά μια σημαντική ενημέρωση που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν πράγματα μέσα στις συνομιλίες τους, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση. Επί του παρόντος, τα εργαλεία για την εξεύρεση συγκεκριμένων στοιχείων μέσα σε μηνύματα WhatsApp επιτρέπει συνήθως να αναζητήσετε συνομιλίες με συγκεκριμένες λέξεις. Μια πιο προηγμένη αναζήτηση είναι ωστόσο έτοιμη να κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με το WABetainfo, η ενημέρωση δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για κανέναν χρήστη, οπότε όσοι έχουν την beta έκδοση για iOS ή Android δεν είναι ακόμα σε θέση να τη δουν. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι αυτή η προηγμένη αναζήτηση, θα μετακινηθεί στο πρόγραμμα beta μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η νέα λειτουργία θα σπάει τα στοιχεία που μπορούν να αναζητηθούν σε διάφορες κατηγορίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να αναζητήσετε ένα GIF ή ένα βίντεο, αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποιο. Οι προκαθορισμένες αναζητήσεις καλύπτουν φωτογραφίες, GIF, βίντεο, έγγραφα και ήχο. Υπάρχει επίσης μια συγκεκριμένη αναζήτηση για weblinks, η οποία θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποιος σας έστειλε ένα σύνδεσμο ή απλά θέλετε να δείτε μια λίστα όσων έχουν σταλεί.

Ο νέος τρόπος αναζήτησης, θα σας επιτρέψει επίσης να επιλέξετε το στοιχείο που θέλετε και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε λέξεις-κλειδιά. Έτσι, επιλέγοντας ένα GIF και πληκτρολογώντας π.χ τη λέξη γάτα, θα σας εμφανίσει λογικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν μια γάτα – αν και πιθανώς η εικόνα θα πρέπει να έχει το σωστό όνομα.

Αλλά μια αναζήτηση εικόνων μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ανθρώπους που επιλέγουν να μην αποθηκεύσουν τις εικόνες από το WhatsApp.

Αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν επίσης μια προεπισκόπηση, είτε για την εικόνα ή το βίντεο, είτε στην περίπτωση ενός συνδέσμου, για την κεφαλίδα της αντίστοιχης ιστοσελίδας. Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τους συνδέσμους που αναζητούν, καθώς θα λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες από απλώς έναν σύνδεσμο για μια ιστοσελίδα.