Η Google φαίνεται να εργάζεται για την παροχή ενός ασφαλούς τρόπου, με βάση τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν ευαίσθητα έγγραφα και διαπιστευτήρια ταυτότητας στο Android. Αυτό φαίνεται σαν το επόμενο βήμα, από την Google, για τον περιορισμό των πραγμάτων που έχετε στο φυσικό πορτοφόλι σας (μετά από το Google Pay). Με τη νέα μέθοδο, η εταιρεία προσπαθεί να στοχεύσει πιθανώς σε ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που η πλειοψηφία των χρηστών κουβαλούν στο πορτοφόλι τους, εκτός από τα χρήματα και τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Εάν η εταιρεία κατορθώσει να διαμορφώσει έναν ασφαλή και πλήρως αποδεκτό τρόπο γι ‘αυτό, οι χρήστες θα μπορούν να απαλλαχθούν εντελώς από τα πορτοφόλια τους.

Για να διασφαλιστεί ότι το Android μπορεί να το κάνει αυτό με έναν ασφαλή τρόπο, με ενσωμάτωση στο λειτουργικό σύστημα, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να ασχολείται με ένα σχετικά νέο IdentityCredential API. Σύμφωνα με μια έκθεση των XDA Developers, εκτός από την ασφάλεια των δεδομένων, η εταιρεία ασχολείται με την αντιμετώπιση ορισμένων άλλων θεμελιωδών ζητημάτων που σχετίζονται με τη διατήρηση κρίσιμων δεδομένων σας σε ένα smartphone. Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν τη περιορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορεί να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, να εξαντληθεί η μπαταρία του κινητού σας, να κλείσει το τηλέφωνο και εσείς να χρειαστείτε το δίπλωμά σας ή οποιοδήποτε άλλο σημαντικό έγγραφο που σχετίζεται με την ταυτότητά σας.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά το σύνολο της ασφάλειας των εγγράφων σε επίπεδο εφαρμογών και λειτουργικού συστήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί μια εφαρμογή με σκοπό την αποθήκευση επίσημων εγγράφων. Η κυβέρνηση της πολιτείας Andhra Pradesh κυκλοφόρησε το “RTA M Wallet” για την αποθήκευση του διπλώματος και άλλων εγγράφων. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει ήδη κυκλοφορήσει το “DigiLocker” για να βοηθήσει τους χρήστες να αποθηκεύσουν προσωπικά έγγραφα με ασφάλεια μαζί με την ειδική εφαρμογή “mAadhaar”.

Το IdentityCredential API θα ενσωματωθεί στο σύστημα, σε επίπεδο hardware, έτσι ώστε τα δεδομένα να μην παραβιάζονται, ακόμη και αν το λειτουργικό σύστημα κινδυνεύει από χάκερς. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, οι μελλοντικές συσκευές που θα εκτελούν ενδεχομένως Android R μαζί με το σωστό hardware ενδέχεται να εμφανίζουν διαπιστευτήρια, συμπεριλαμβανομένου του διπλώματος οδήγησης, ακόμη και αν δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του Android.