Σύμφωνα με έναν ερευνητή, μια ανοιχτή βάση δεδομένων στην Κίνα, περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 1 εκατομμύριο γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου τους, των διευθύνσεων τους, καθώς και δεδομένα που περιγράφουν αν μια γυναίκα έχει παιδιά ή αν είναι σε αναπαραγωγική ηλικία.

Ο Victor Gevers, ένας ερευνητής από την  Ολλανδία, που εργάζεται στην μη κερδοσκοπική ομάδα GDI.Basis, ανακάλυψε την επισφαλή βάση πληροφοριών, ενώ προσπαθούσε να βρει ανοικτές βάσεις δεδομένων στην Κίνα, ανέφερε το Guardian τη Δευτέρα.

Η βάση δεδομένων περιελάμβανε πεδία με ετικέτες στα Αγγλικά για την ηλικία, την εκπαίδευση, την οικογενειακή κατάσταση, καθώς και μια στήλη με τίτλο “BreedReady”, η οποία έδινε στοιχεία για την αναπαραγωγική κατάσταση των γυναικών.

Δεν είναι σαφές εάν η βάση δεδομένων αναφέρεται ή όχι σε μια εφαρμογή γνωριμιών, μητρώο αρχών ή σε κάποιο άλλο οργανισμό ή εταιρεία.

Ο Gevers, ο οποίος ανακάλυψε επιπλέον μια βάση δεδομένων που διατηρούσε μια εταιρεία επιτήρησης, η οποία παρακολουθούσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια κατοίκους στο Xinjiang, ανέφερε ότι έλαβε δείγματα και ασχολήθηκε με την επαλήθευση των πληροφοριών.

Η τυπική ηλικία των γυναικών στην εν λόγω βάση δεδομένων ήταν τα 32 έτη, ενώ η μικρότερη ήταν 15, ανέφερε ο ερευνητής. Σχεδόν το 90 τοις εκατό των ατόμων που έχουν συμπεριληφθεί στην βάση δεδομένων, έχουν περιγραφεί μεμονωμένα και το 82 τοις εκατό έχει καταχωρηθεί ως διαμένουσες στο Πεκίνο.

Η βάση δεδομένων περιλάμβανε επιπρόσθετα πεδία με τίτλο “πολιτικά” εκτός από hyperlinks, σε κάτι που μοιάζει με σελίδες προφίλ Fb. Το Fb έχει μπλοκαριστεί στην Κίνα και μπορεί να προσεγγιστεί αποκλειστικά μέσω προσωπικών ψηφιακών δικτύων.