Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp προσπαθεί να καταπολεμήσει τις ψεύτικες ειδήσεις και να εκπαιδεύσει τις μάζες για τις ειδήσεις που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα. Το τελευταίο μέτρο πάνω στο οποίο εργάζεται η εταιρεία είναι η λειτουργία της αντίστροφης αναζήτησης εικόνων. Σύμφωνα με μια αναφορά από το WABetainfo, η ενημερωμένη έκδοση WhatsApp beta 2.19.73 για Android έχει εντοπιστεί με μια λειτουργία “Αναζήτηση εικόνας”, η οποία θα μεταφέρει έναν χρήστη στο Google, προκειμένου να αναζητήσει παρόμοιες εικόνες με αυτές που μπορεί να έχει λάβει σε μια συνομιλία του στο WhatsApp. Το WABetaInfo αναφέρει ότι η νέα λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, αν και τα screenshots υποδηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στο Android.

Αυτή η λειτουργία θα είναι πολύ χρήσιμη, επειδή μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε εάν οι ειδήσεις είναι ψεύτικες: όταν λαμβάνετε μια εικόνα, μπορείτε να προσπαθήσετε να την αναζητήσετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε αν είναι ψεύτικη με βάση τις πληροφορίες που διαβάζετε στο Ίντερνετ και σχετίζονται με αυτήν την εικόνα. Εκτός από αυτό, η ενημερωμένη έκδοση WhatsApp beta 2.19.73 για το Android φέρνει επίσης transgender emojis. Το WABetainfo μοιράστηκε ένα screenshot  που έδειχνε τη σημαία των transgender στα emojis με τις σημαίες. Η σημαία προστίθεται μετά τη σημαία της LGBT κοινότητας που η εφαρμογή WhatsApp έβαλε στην πλατφόρμα της νωρίτερα. Η σημαία των transgender μπορεί να βρεθεί μεταξύ της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών και της σημαίας της LGBT κοινότητας.

Αν κάποιος είναι μέλος του προγράμματος δοκιμών beta, μπορεί να κάνει λήψη της beta έκδοσης της εφαρμογής WhatsApp από το Google Play Store.